11 Ιουλ 2013

Η «αυτοδιάλυση» ταράζει τον ΣΥΡΙΖΑ...

Θρυαλλίδα εξελίξεων η απουσία Γλέζου...
Σοβαρά επισκίασε την έναρξη των εργασιών του ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, χθες το βράδυ στο Τάε Κβον Ντο, η απουσία του Μανόλη Γλέζου, καθώς όλα δείχνουν ότι ...

το θέμα της «αυτοδιάλυσης» των συνιστωσών θα αποτελέσει σοβαρό αγκάθι –και ενδεχομένως αιτία ρήξης- μεταξύ των διαφωνούντων και της πλευράς Τσίπρα.
Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διαβεβαιώνουν   ότι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς επικαλέστηκε προσωπικό πρόβλημα για τη χθεσινή απουσία του. Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, προβλέπουν ότι ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της –προσωποπαγούς, πάντως- συνιστώσας «Ενεργοί Πολίτες» θα δώσει σήμερα ή αύριο το «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβον Ντο. Ωστόσο, οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Μανόλης Γλέζος εσκεμμένα δεν παρέστη χθες στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, καίτοι ήταν μέλος του 21μελούς Τιμητικού Προεδρείου.

Ρήξη λόγω «αυτοδιάλυσης»;

Η απουσία Γλέζου σχολιάστηκε εντόνως στους διαδρόμους και στελέχη της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους. Παράλληλα, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ήθελε να διαμηνύσει με τη στάση του την πλήρη διαφωνία του με την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για αυτοδιάλυση των συνιστωσών, αλλά και να στείλει μήνυμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στη δική του συνιστώσα, επ’ ουδενί σκοπεύει να προχωρήσει στην αυτοδιάλυσή της. Εξάλλου, το προσχεδιασμένο της απουσίας Γλέζου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι προβεβλημένα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης –όπως ο Αντώνης Νταβανέλος- είχαν… προαναγγείλει στους διαδρόμους του συνεδρίου ότι ο βουλευτής Επικρατείας θα κάτσει σπίτι του πολλές ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία.

Διαπραγματεύσεις

Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο να κάνει σήμερα ή αύριο την εμφάνισή του ο Μανόλης Γλέζος συγκεντρώνει ακόμη κάποιες πιθανότητες, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σήμερα να συνομιλήσει με τον επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών», σε μία προσπάθεια κατευνασμού. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει από τον Μανόλη Γλέζο «να πέσουν οι τόνοι» και, γενικώς, θα καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου ο βουλευτής να μεταπεισθεί και να παραβρεθεί στο Τάε Κβον Ντο τις υπόλοιπες τέσσερις ημέρες των εργασιών του Συνεδρίου. Πάντως, η απουσία Γλέζου ανέδειξε το θέμα της «αυτοδιάλυσης» ως το μείζον «αγκάθι» του Συνεδρίου. Αυτό διότι ο κ. Γλέζος δεν αποτελεί, όπως παραδέχονται και στην Κουμουνδούρου, «αυτοτελές πρόβλημα» για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά… γενικό. Αυτό διότι πίσω από το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και το πολιτικό βάρος του «στοιχίζονται» όλες οι πλευρές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αντώνης Νταβανέλος, ΔΗΚΚΙ, ΕΔΗΚ κ.α.) διεκδικώντας να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες η αυτοδιάλυση των συνιστωσών.

matrix24.gr