15 Ιουλ 2013

«Η Νέα ΜΕΡΑ, δίνει το όραμα για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας»



Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών η 1η Σύνοδος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της «Νέας ΜΕΡΑς».
Ο Πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς κ. Χρήστος Ζώης, στην ομιλία του κατά ...
την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτκής Επιτροπής, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
-         Η δικομματική κυβέρνηση λειτουργεί ως μηχανισμός ηγετικών ομάδων που είναι ξεκομμένες από την κοινωνία. Διαχειρίζεται μόνο τις εντολές των δανειστών, χωρίς αντίλογο αλλά και χωρίς να μπορεί να δώσει καμία προοπτική και ελπίδα στη χώρα.
-         Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο ο κ. Ζώης τόνισε ότι αποτελεί την επικύρωση του διαζυγίου μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας. Εξέφρασε την άποψη ότι πέραν του μέτρου των απολύσεων, οι κυβερνώντες δεν έχουν  να παρουσιάσουν και κανένα απολύτως σχεδιασμό, κανένα οδικό χάρτη, για τη Δημόσια Διοίκηση. Επεσήμανε ακόμη ότι η Νέα ΜΕΡΑ, εγκαίρως είχε προειδοποιήσει και είχε ενημερώσει τον λαό για τη λήψη νέων δυσβάσταχτων, επώδυνων και οριζόντιων μέτρων από την κυβέρνηση.
-          Ακόμη, απευθυνόμενος προσωπικά προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, πρόσθεσε ότι δεν διστάζει προκειμένου να κερδίσει χρόνο να παίζει επικοινωνιακά θέτοντας ψευδή και ανούσια διλήμματα προς τον ελληνικό λαό.
-         Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε, ο Πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς την χαρακτήρισε ως μια επίσκεψη που πραγματοποιείται στα πλαίσια μια προεκλογικής επικοινωνιακής στρατηγικής προκειμένου να πειστεί ο γερμανικός λαός να επανεκλέξει την κυρία Μέρκελ. Επιπρόσθετα κάλεσε την δικομματική κυβέρνηση να σταθεί απέναντι στο γερμανό υπουργό Οικονομικών εκφράζοντας μια σαφή και τεκμηριωμένη θέση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, καθώς και να μπει εμπόδιο σε όποια νέα αξίωσή του όπως την πολυσυζητημένη μεταφορά της μισθοδοσίας του κλήρου από υποχρεώση του κράτους σε υποχρέωση της Εκκλησίας.
-         Ο κ. Ζώης καταλήγοντας είπε ότι μπροστά στο θλιβερό και καταθλιπτικό περιβάλλον που μαστίζει τη χώρα, η «Νέα ΜΕΡΑ» αποτελεί την μόνη φωνή αξιοπρέπειας και δίνει το όραμα στο λαό μας να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας και να ξαναπάρουμε τις τύχες της χώρας μας στα χέρια μας.
Μετά την ομιλία του Προέδρου της Νέας ΜΕΡΑς ακολούθησε η εκλογή του Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, θέση στην οποία εκλέχτηκε παμψηφί ο κ. Μιχάλης Γιαννάκης.
Ο νέος Γραμματέας στη σύντομη ομιλία έθεσε ως πρωταρχικούς στόχους την αύξηση των μελών με εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα, την αξιοποίηση όλου του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, την περιφερειακή οργάνωση του κόμματος, την πλήρη ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμού για οποτεδήποτε προκύψουν νέες εκλογές, με τη σωστή προετοιμασία των ψηφοδελτίων σε όλη την επικράτεια και τέλος, την οργάνωση της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου.