20 Ιουλ 2013

Πέντε νεκροί στο Σινά και στο Δέλτα του Νείλου...

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις και οι επιθέσεις...
Ένα 13χρονο αγόρι και μία γυναίκα έχασαν τη ζωή τους στην πόλη της Μανσούρα, στο δέλτα του Νείλου, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών και...

αντιπάλων του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ανέφερε το Reuters, ενώ το το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει τρεις νεκρούς σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή. Δύο πολίτες σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε την Παρασκευή από επίθεση κατά σημείου ελέγχου του αιγυπτιακού στρατού στο Σινά, ανακοίνωσαν γιατροί και οι υπηρεσίες ασφαλείας.

«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν από πυρά και μαχαίρια κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων του πρώην προέδρου Μόρσι», είπε στο AFP, ο Αντέλ Σαέντ του νοσοκομείου της Μανσούρα.

Χιλιάδες υποστηρικτές του Μόρσι βγήκαν στους δρόμους των αιγυπτιακών πόλεων την Παρασκευή, για να απαιτήσουν την επιστροφή στην προεδρία του ηγέτη τους, ο οποίος απομακρύνθηκε από το στρατό στις 3 Ιουλίου, μετά από μαζικής κλίμακας διαμαρτυρίες, των αντιπάλων του πρώην προέδρου.

Στην πόλη Ελ-Αρίς, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, περίπου 40 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας,μια ρουκέτα χτύπησε κατά λάθος ένα σπίτι, σκοτώνοντας τους πολίτες, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο νοσοκομειακές πηγές. Μια άλλη ρουκέτα έπληξε στρατόπεδο, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς να αναφερθούν θύματα. Στόχος επίθεσης έγιναν επίσης δύο αστυνομικά τμήματα, στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, όπου και εκεί δεν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες.

Προηγουμένως, άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ σε σημείο ελέγχου του στρατού στην Ελ-Αρίς, τραυματίζοντας έναν στρατιώτη.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, δέκα τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά τα διάρκεια επιχειρήσεων των δυνάμεων ασφαλείας, ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Μένα.

Η αυξημένη ένταση στην περιοχή του της χερσονήσου του Σινά, με σχεδόν καθημερινές δολοφονίες στρατιωτών και αστυνομικών, έρχεται στον απόηχο της ανατροπής του Μόρσι...