25 Ιουλ 2013

Γιάννης Κουράκος: Τροπολογία – Μνημείο Πολιτικής Αναξιοπιστίας

Ο βουλευτής Β' Πειραιά της Νέας ΜΕΡΑς Γιάννης Κουράκος, με αφορμή την κατάθεση της υπουργικής τροπολογίας που θέτει σε καθεστώς διαθεσιμότητας τους εκπαιδευτικούς κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, έκανε την ακόλυθη δήλωση:..


«Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της δημοσίευσης του πολυνομοσχεδίου με το οποίο εξαιρούνταν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, η κυβέρνηση εισάγει τροπολογία που συνιστά μνημείο πολιτικής αναξιοπιστίας, προκειμένου να ικανοποιήσει τα προαπαιτούμενα που θέτουν οι δανειστές.

Την μια βδομάδα τους εξαιρούν από την διαθεσιμότητα και την άλλη τους επανεντάσσουν.

Ο εμπαιγμός δεν έχει πλέον όρια.

Είναι προφανές ότι η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οδηγεί την κυβέρνηση στο μόνο σχέδιο που μπορεί να εκτελέσει: τις «τυφλές» και χωρίς κριτήρια απολύσεις .

Διερωτώμαι, όμως,  με ποιο ψυχικό σθένος οι κυβερνητικοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα έρθουν να καταργήσουν την διάταξη που οι  ίδιοι ψήφισαν πριν από λίγες μέρες για την εξαίρεση από την διαθεσιμότητα των κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.»