19 Αυγ 2013

Ανεξάρτητοι Έλληνες - Ώρα 0 για τις Κυκλάδες και το κίνημα.

Αυτοί που έχουν βάλει στόχο τους ΑΝΕΛΛ είναι οι ίδιοι οι ΑΝΕΛΛ.
Από το συνέδριο φάνηκαν τα πρώτα συμπτώματα και σήμερα γίνεται πόλεμος επικράτησης.

Μπορεί το σύνταγμα να έγινε κουρελόχαρτο, αλλά και η ιδρυτική διακήρυξη επίσης.....

Κι αυτό διότι όσοι παλαιοκομματικοί εισχώρησαν σαν τσιμπούρια στο κίνημα, δεν μπόρεσαν να αφομοιωθούν στο νέο και στην ιδέα της πραγματικής ανεξάρτητης  δημοκρατίας που ενστερνίζεται την δίκαιη συμμετοχή όλων και την απαλλαγή των πελατειακών σχέσεων, και προσπαθούν να επικρατήσουν μεθοδεύοντας ρουσφέτια, εξαγορές ψήφων, λασπολογίες πολιτευτών και πολλά άλλα χαρακτηριστικά μιας βρώμικης παρελθοντικής πολιτικής περιόδου.

Το ξέσπασμα δόθηκε με αφορμή γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Τήνο ανήμερα της Παναγίας, όταν ο πολιτευτής Κυκλάδων και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Παρασκευαΐδης δέχθηκε άμεση επίθεση  από κάποιον Νίκο Κοντογεώργη ο οποίος αυτοαποκαλείται πολιτευτής χωρίς να είναι αλλά ευελπιστεί να κατακτήσει το βουλευτικό αξίωμα  με τις πλάτες της γραμματέως Περιφέρειας Κυκλάδων κ. Μαργαρίτας Φώσκολου η οποία ενεπλάκη και κατά το παρελθόν σε παρόμοιες καταστάσεις  κάνοντας μερικούς υποψηφίους να παραιτηθούν.

Από την άλλη ο  κ. Κοντογεώργης, χρησιμοποιεί αθέμιτες παλαιοκομματικές μεθόδους προς άγραν ψήφων για προσωπικό όφελος, απαξιώνοντας τους αληθινούς πολιτευτές, προκειμένου να πάρει το χρίσμα σε μια άνιση διεκδίκηση που δεν έχει στόχο τον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας, αλλά τη προσωπική ματαιοδοξία της καρέκλας.

Σ αυτό τον ύπουλο και άνανδρο τρόπο επικράτησης η κ. Φώσκολου διαγράφει από σελίδες των Ανεξάρτητων Ελλήνων μέλη που αντιτίθενται στη λογική της, χωρίς να αιτιολογήσει  τις πράξεις αυτές που διχάζουν το κίνημα ακόμα και σε βαθμό διάλυσης.

Είναι προφανές ότι οι σκοπιμότητες αυτές ταιριάζουν απόλυτα στη τάση μιας μερίδας στελεχών που επιμένουν ότι το κίνημα είναι ένα νέο κόμμα όπως τα άλλα. Το ανησυχητικό όμως είναι ότι αυτή η μερίδα διασπαστών δημοσιοποιούν τα γεγονότα όπως τους βολεύουν και παγιώνουν θέσεις

Το ζήτημα που ανέκυψε έχει πάρει το δρόμο της πειθαρχικής διαδικασίας με αίτημα του πολιτευτή και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ναυτιλίας κ. Παρασκευαΐδη για διαγραφή του κ. Κοντογεώργη από το κίνημα, με βάσιμες μαρτυρίες και καταγγελίες που θίγουν τη προσωπικότητα του πολιτευτή, αλλά και το ίδιο το κίνημα.
 http://www.kokoras.net/