17 Αυγ 2013

"Τουρκικό φέσι" - Θέλουν να αγοράουν Aegean και Olympic Air!

Οι τουρκικές αερογραμμές (ΤΗΥ) σκέφτονται να αγοράσουν την ελληνική Aegean και την Olympic Air., γράφουν τουρκικές εφημερίδες , οι οποίες αναφέρουν επίσης πως λέγεται ότι οι τουρκικές αερογραμμές στοχεύουν να ...εκτελούν πτήσεις από την Αθήνα σε διάφορα σημεία.

Σημειώνεται επίσης ότι οι τουρκικές αερογραμμές αγόρασαν το 2008 τις αερογραμμές Βοσνίας- Ερζεγοβίνης αλλά αργότερα σε 4 χρόνια τις πούλησαν. Στη συνέχεια είχαν πραγματοποιήσει επαφές για την αγορά των Πολωνικών αερογραμμών LOT αλλά τελικά η αγορά δεν έγινε.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Vatan, Cumhurieyt και Turkiye , η THY που επιθυμεί να αγοράσει την Olympic Air για να μεγαλώσει στην περιοχή στην πρώτη φάση σκέπτεται να διατηρήσει την ονομασία Olympic και αργότερα να την ενσωματώσει πλήρως. Η τουρκική πολιτική αεροπορία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών μαζί με το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ Κωνσταντινούπολης ως κόμβο (hub).Στόχος των τουρκικών αερογραμμών είναι να πραγματοποιεί πτήσεις σε διάφορα σημεία στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr