3 Αυγ 2013

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

Το εγκώμιο της ελληνικής τουριστικής φιλοξενίας πλέκει η δημοσιογράφος Μαρία Γκράτσε Μπρουτζόνε από προσωπική στήλη που διατηρεί στην ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής εφημερίδας "La stampa". Επιτέλους και λίγα καλά νέα. Γράφει λοιπόν η...
Ιταλίδα Μαρία: "Γράφω από το δωμάτιο μου στην Κάρπαθο, ένα παρθένο όχι ιδιαίτερα τουριστικό νησί, στο τέρμα των Δωδεκανήσων, ανάμεσα στην Ρόδο και την Κρήτη. Ένα ξενοδοχείο με λίγα αστέρια, αλλά πολύ ευχάριστο, απλωμένο σε μια πλαγιά μέχρι τη θάλασσα, με άνετα δωμάτια με κουζινούλα στη γωνία, σκιερές βεράντες με κληματαριές και βουκαμβίλιες, 32 ευρώ τη βραδιά το δίκλινο, 40 με ημιδιατροφή στην ψαροταβέρνα του χωριού πιο κάτω.




Και φυσικά, Wi-Fi, όπως σε όλα τα ξενοδοχεία και τα διάφορα "στούντιο", διαμερίσματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονται εδώ κατά μήκος της ακτής, ή στις άσπιλες, αλλά "εξοπλισμένες" παραλίες: ομπρέλα + 2 ξαπλώστρες στα 6 ευρώ, η απαραίτητη "ταβέρνα" πίσω με πάντα απολαυστικά εδέσματα στα 10-15 ευρώ. Με τα απολύτως αψεγάδιαστα, χαμηλά σπίτια στο ελληνικό στυλ, φρεσκοβαμμένα, με πεντακάθαρες καινούργιες τουαλέτες, ενοικιαζόμενα μικρά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες σε λογικές τιμές για να γυρίσεις το νησί, με ανθρώπους ευγενικούς που τσακίζονται να σε εξυπηρετήσουν και να σου προσφέρουν το καλύτερο τους.


Καμιά έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι συναντάς αρκετούς Ιταλούς και βορειοευρωπαίους λάτρεις του ήλιου και της φύσης οι οποίοι ανακαλύπτουν πανεύκολα πού να πάνε χάρη στα καταπληκτικά ελληνικά σάιτ που κατατοπίζουν με φωτογραφίες και τιμές, για να βολέψουν κάθε πορτοφόλι (μαζί με διεύθυνση e-mail). Και που ίσως βρίσκουν απευθείας οικονομικές πτήσεις, ενώ η δική μας Alitalia, την τελευταία στιγμή, μπορεί να πει σε επιβάτες που έχουν αγοράσει εισιτήρια τρεις μήνες νωρίτερα ότι βρίσκονται στη λίστα αναμονής και να τους αφήσει απέξω με αποτέλεσμα να χάσουν και την ανταπόκριση από την Αθήνα (συνέβη σε φίλους μου, οι οποίοι κατάφεραν να ταξιδέψουν μετά από πολλά παράπονα και τώρα, επισπεύδοντας την επιστροφή τους εξαιτίας οικογενειακών προβλημάτων, κανόνισαν να πετάξουν με την Air Berlin μέσω Βιέννης!).

Αλλά και στην Ιταλία δεν λείπουν οι ανταγωνιστικές θάλασσες και οι ακτές και φτάνεις ν' αναρωτιέσαι γιατί φαίνεται να κάνουμε τα πάντα για να τις χαλάσουμε. Από τη συστηματική καταστροφή του τοπίου και αδιαφορία για την αισθητική, στην απουσία αξιοποίησης και διαφήμισης των προορισμών, στις ελάχιστες οικονομικές απευθείας πτήσεις, τις υψηλές τιμές των ναύλων στα πλοία, στις πτήσεις, στα δωμάτια, στη διατροφή, τις ομπρέλες, μέχρι και στην απουσία σύνδεσης Wi-Fi που έχει γίνει απαραίτητη όσο και μια αξιοπρεπής τουαλέτα, ειδικά για τους ξένους. Wi-Fi με το οποίο να μπορέσουμε να νικήσουμε την Ελλάδα.

Απόσπασμα της ανάρτησης της ιταλικής εφημερίδας.
Απόσπασμα της ανάρτησης της ιταλικής εφημερίδας.
Αυτή την Ελλάδα, που στραγγαλίζεται από την κρίση και τη θεωρούμε οπισθοδρομική και καθυστερημένη τεχνολογικά, επηρεασμένοι όπως είμαστε τα πλάνα που βλέπουμε στην τηλεόραση, τα οποία μας δείχνουν μια χώρα κατεστραμμένη από τη διαφθορά, τη φτώχεια, την έλλειψη φαρμάκων, τις ξαφνικές απεργίες, τις βίαιες διαδηλώσεις. Και ίσως να είναι αλήθεια για τις πόλεις. Αλλά στα νησιά αναπνέεις εντελώς άλλον αέρα και μια μεγάλη θέληση επιχειρηματικής δημιουργίας, χρησιμοποιώντας όλα τα τεχνολογικά μέσα.

Ενώ στην Ιταλία ξεμαλλιαζόμαστε για το δημόσιο Wi-Fi

Πηγη: e-go