28 Αυγ 2013

Κινδυνεύει να χάσει τη «Νέα Ελλάδα» ο Σαμαράς – Σήμερα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα

Η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά κινδυνεύει από σήμερα να χάσει… την «Νέα Ελλάδα». Την ίδια απειλή θα αντιμετωπίσει μεθαύριο, Παρασκευή και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος προωθεί τη σύσταση του κόμματος «Συμφωνία για μια Νέα Ελλάδα»....

«Μπλόκο» στα σχέδια της αξιοποίησης του ονόματος «Νέα Ελλάδα», βάζει ο πρόεδρος του κόμματος το οποίο, ήδη, έχει κατοχυρώσει αυτό τον τίτλο! Ο κ. Ηλίας Μαρκόπουλος, ο επικεφαλής του πολιτικού φορέα που έχει αυτή την ονομασία από το 2010, έχει προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία εκδικάζονται σήμερα, Τετάρτη 28 και την Παρασκευή 30 Αυγούστου, αντίστοιχα.
Όπως έκανε γνωστό το «Nez.gr» από την περασμένη εβδομάδα, μετά από ενέργειες του προέδρου της γνήσιας «Νέας Ελλάδας», του κόμματος του οποίου ηγείται ο δικηγόρος Ηλίας Μαρκόπουλος από τις 18 Μαΐου του 2010 και μετά (ημερομηνία ίδρυσης του εν λόγω πολιτικού φορέα), την Τετάρτη και την Παρασκευή, θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα γα τη χρήση της ονομασίας αυτής κατά της ΝΔ και του κ. Α. Λοβέρδου, αντίστοιχα. Αφορμή για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τον κ. Μαρκόπουλο ήταν η χρήση της ονομασίας «Νέα Ελλάδα» τόσο κατά τη διάρκεια του τελευταίο Συνεδρίου της ΝΔ (οπότε ο πρωθυπουργός την καθιέρωσε ως ορολογία στο δημόσιο λόγο του, ενώ υπήρχε τυπωμένη στα ντοσιέ των συνέδρων), όσο και κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ ο οποίος χρησιμοποίησε τους όρους αυτούς στο λογότυπο του φορέα τον οποίο ετοιμάζεται να «επικυρώσει» στις 3 του Σεπτέμβρη.
loverd
Μάλιστα, λίγο πριν την έναρξη του τελευταίου Συνεδρίου της ΝΔ, από τη «Νέα Ελλάδα» του κ. Η. Μαρκόπουλου είχε σταλεί προς τους διοργανωτές σχετική επιστολή, μέσω της οποίας καλούνταν να μην χρησιμοποιήσουν την ονομασία αυτή, δεδομένου ότι ήδη είναι κατοχυρωμένη. Στην επιστολή αυτή, ενδεικτικά αναφερόταν:
Η επιστολή που κάποιοι δεν επέτρεψαν να φτάσει στο συνέδριο της ΝΔ:
«Προς το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με την απαίτηση να διαβαστεί στους συνέδρους (…) Οι αμετανόητοι εκπρόσωποι του παλαιοκομματισμού που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία, οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και τον Λαό σε οικονομικό και κοινωνικό χάος και απόγνωση, υπηρετώντας ξένα κέντρα εξουσίας, επιβεβαιώνουν καθημερινά με τις πρακτικές τους το πόσο αδίστακτοι είναι. Το όνομα του κόμματος μας “Νέα Ελλάδα” με το οποίο “παίζει” η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΪΑ στα συνεδριακά επικοινωνιακά της παιχνίδια επιβεβαιώνουν μια αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική, τυχοδιωκτική και παραπλανητική συμπεριφορά εξαπάτησης του ελληνικού Λαού και ως τέτοια την καταγγέλλουμε. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τα διεφθαρμένα και χρεοκοπημένα κόμματα της δήθεν μεταπολίτευσης και των πολιτικών που τα εκπροσωπούν, δεν έχουν καμιά θέση στη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ (…) Απαιτούμε άμεσα η ΝΔ να αποσύρει από τα επικοινωνιακά της παιχνίδια το όνομα του κόμματος μας “ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ”».
Η «Νέα Ελλάδα» τελικά ήρθε στο επίκεντρο του συνεδρίου της ΝΔ
Φυσικά, η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Στο συνέδριο της ΝΔ έγινε ευρεία χρήση της ονομασίας «Νέα Ελλάδα» με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος να δείχνει σαφείς προθέσεις αξιοποίησης του όρου αυτού στο ενδεχόμενο μετασχηματισμού της Νέας Δημοκρατίας σε ένα άλλο φορέα.
Η εμμονή της ΝΔ στη χρήση αυτού του όρου έδωσε συνέχεια στις αντιδράσεις των στελεχών του κόμματος που από το 2010 ονομάζεται «Νέα Ελλάδα» και οι οποίοι προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα. Ετσι, όλα δείχνουν ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Λοβέρδος (στην προσπάθεια να αλλάξουν τις εντυπώσεις και να παρουσιάσουν μια διαφορετική «βιτρίνα» από αυτή που μέχρι σήμερα βλέπουν οι πολίτες, έχοντας υποβαθμίσει το βιοτικό τους επίπεδο λόγω των πολιτικών που «συνυπέγραψαν» ο πρωθυπουργός και το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ως υπουργός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου), έχουν μπροστά τους να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα το οποίο δεν είχαν προβλέψει.
Πλέον, αναμένεται με ενδιαφέρον η απόφαση του δικαστηρίου, που δεν αποκλείεται να βάλει… τέλος στη «Νέα Ελλάδα» των κ.κ. Α. Σαμαρά και Α. Λοβέρδου.
neaell
Τι δηλώνει ο πρόεδρος της γνήσιας «Νέας Ελλάδας»
«Δυστυχώς, τα μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης “θάβουν” το θέμα για να μην ακουστεί. Αλλά σε ποια θέματα τηρούν άλλωστε τη δεοντολογία ή εφαρμόζουν την ηθική; Σε κανένα σχεδόν. Επιθυμούν να αποκρύπτουν την τραγική πραγματικότητα που ζούμε» είχε τονίσει πρόσφατα, μέσω του «Nez.gr», ο πρόεδρος του κόμματος με τη γνήσια ονομασία «Νέα Ελλάδα» Η. Μαρκόπουλος». «Εμείς έχουμε κατοχυρώσει αυτή την ονομασία πολύ πριν οι κ.κ. Σαμαράς και Λοβέρδος σκεφτούν να την χρησιμοποιήσουν και το γεγονός αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους. Για αυτό και προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη και για το λόγο αυτό ετοιμάζουμε σειρά αγωγών για να προφυλαχθούμε από καιροσκοπικές ενέργειες και πρακτικές» είχε προσθέσει επιβεβαιώνοντας ότι το θέμα αυτό δεν θα κλείσει ούτε σύντομα, ούτε εύκολα για τη ΝΔ και τον κ. Λοβέρδο.
 http://www.nez.gr/archives/25267