10 Αυγ 2013

ΧΩΡΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΑΣΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Αδιανόητη ακούγεται η ψυχρή παραδοχή των κατοίκων του χωριού Λαζαράτες Αργυροκάστρου
Αδιανόητη ακούγεται η ψυχρή παραδοχή των κατοίκων του χωριού Λαζαράτες Αργυροκάστρου, στον δημοσιογράφο του Αλβανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που..
ζούνε σχεδόν αποκλειστικά από τις εξαγωγές ...χασίς!
Εν γνώσει και των αστυνομικών Αρχών, το εν λόγω χωριό που αποτελείται από 5.200 κατοίκους καλλιεργεί ανενόχλητο το χασίς χωρίς φόβο, και μάλιστα, όποιο ανεπιθύμητο πρόσωπο πηγαίνει στο χωριό εκδιώκεται!
Μάλιστα, περίπου πριν από μία εβδομάδα, τρεις δημοσιογράφοι, δύο Γάλλοι και ένας Αλβανός, απειλήθηκαν με θάνατο, επειδή προσπάθησαν να βιντεοσκοπήσουν τις φυτείες του χωριού.
Από εκεί έρχεται χασίς και στην Ελλάδα. Ανέφεραν μεταξύ άλλων στον Τελνίς Σκούκι, στο πλαίσιο ενός πολύ αποκαλυπτικού ρεπορτάζ, που έκανε για το θέμα, ότι "η καλλιέργεια του χασίς μας πήγε καλά φέτος και ξεχωρίζει, γιατί είναι ποιοτικό". Θάρρος της γν'ωμης ή θράσος; Πάντως για ...πατάτες δεν πρόκειται!
Ο Camille Le Pomellec, Γάλλος δημοσιογράφος, έγραψε πως «το αλβανικό κράτος θα ζήλευε την τέλεια οργάνωση». Ο δε Ιταλός Stefano Bastoni, διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας "Guardia di Finanza", υπολογίζει την παραγωγή σε 4,5 δισ. ευρώ, επειδή το χασίς του χωριού είναι εξαιρετικής ποιότητας. Λόγω δε της προεκλογικής περιόδου η αστυνομία δεν εμφανίσθηκε καθόλου
μακελειο