6 Αυγ 2013

Η ανεργία προέρχεται από τους μικρομεσαίους και δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Οι όποιες διαρθρωτικές αλλαγές έπρεπε (και πρέπει να γίνουν) με την οικονομία εν κινήσει και όχι με την οικονομία νεκρή. Πρέπει πρώτα να αλλάξουν συνήθειες και νοοτροπίες ενός ολόκληρου λαού και αυτό δεν πρόκειται να γίνει επειδή το διατάζουν με το ζόρι κάποιοι....

Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα δεν ήταν βαριάς μορφής. Δεν ήταν η βαριά βιομηχανία και οι τεράστιες επιχειρήσεις παντός είδους. Η επιχειρηματικότητα είχε ως βασικό κορμό...
τη μικρομεσαία επιχείρηση και τον ελεύθερο επαγγελματία. Ήταν η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, όπως συνήθιζε να λέει ο Α. Παπανδρέου. Εξάλλου εμείς οι Έλληνες είμαστε λαός ελεύθερος που αγαπά την ατομική ή οικογενειακή οικονομική δραστηριότητα και όχι τις τεράστιες απρόσωπες επιχειρήσεις.
Σήμερα, οι ενάμιση εκατομμύρια επίσημα καταγραμμένοι άνεργοι και οι εκατοντάδες χιλιάδες ανεπίσημοι, είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία απολυμένοι από μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Αν αυτό το πρόβλημα δεν λυθεί, ούτε η ανεργία θα υποχωρήσει.
Η στόχευση της τρόϊκας και του εθελόδουλου «συνταγματικού τόξου» για μεγάλες επενδύσεις (κυρίως από το εξωτερικό) δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα. Μπορεί να απασχοληθούν κάποιες χιλιάδες εργαζόμενοι και μάλιστα με εξευτελιστικούς μισθούς, αλλά αυτό δεν πρόκειται να μειώσει αισθητά την ανεργία. Τώρα μάλιστα που θα διογκωθεί και με τις απολύσεις από το Δημόσιο.
Οι όποιες διαρθρωτικές αλλαγές έπρεπε και πρέπει να γίνουν με την οικονομία εν κινήσει και όχι με την οικονομία νεκρή. Πρέπει πρώτα να αλλάξουν συνήθειες και νοοτροπίες ενός ολόκληρου λαού και αυτό δεν πρόκειται να γίνει επειδή το διατάζουν με το ζόρι κάποιοι.
Εκείνο που χρειάζεται να γίνει είναι ρευστότητα κατευθείαν στην κοινωνική βάση (είτε με ευρώ είτε με εθνικό νόμισμα), μακριά όμως από τα χέρια του σάπιου και διεφθαρμένου ολιγαρχικού πολιτικοοικονομικού συστήματος (όπως λέει και ο Γκαλμπρέϊθ) , το οποίο θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για τα δικά του συμφέροντα.
Για να μπορέσει επομένως να γίνει οτιδήποτε θα πρέπει πρώτα να αλλάξει αυτό το πολιτικό σύστημα που φυλακίζει και εκμεταλλεύεται την κοινωνία..
http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/08/blog-post_1756.html