20 Αυγ 2013

Χρήστος Ζώης: Συμφωνεί ο κ. Πρωθυπουργός με τις απειλές Στουρνάρα για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις;

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» Χρήστος Ζώης, σχετικά με τις δηλώσεις Στουρνάρα περί επικείμενης κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος από την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:..


«Οι δηλώσεις Στουρνάρα σχετικά με την επαπειλούμενη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, εφόσον δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί, συμπεριλαμβανομένων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, συνιστούν κυνική ομολογία της αποτυχίας του οικονομικού προγράμματος και, ειδικότερα, ομολογία αποτυχίας της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος.

Καλούμε λοιπόν τον κ. Στουρνάρα να πει την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό.

Οφείλει να απαντήσει στις Ερωτήσεις των Βουλευτών της Νέας ΜΕΡΑς για την Έκθεση της BlackRock για να αποκαλυφθεί πόσα και ποιά ακριβώς είναι τα κόκκινα δάνεια, πού πήγαν τα 300 περίπου δις των ενισχύσεων, της ανακεφαλαιοποίησης και των εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου. Γιατί το τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να απειλείται με κατάρρευση, ενώ έχει εισπράξει ποσά, συνολικά πολλαπλάσια από τις ζημίες που υπέστη από τα κόκκινα δάνεια και το PSI+;

Υπενθυμίζουμε στον κ. Σουρνάρα ότι η ανακεφαλαιοποίηση και η ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών χρηματοδοτήθηκε από τα ελληνικά νοικοκυριά, που απειλούνται πλέον με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ έχει ήδη καταθέσει τροπολογία για την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών μέχρι την 31/12/2016 και επεξεργάζεται ειδική νομοθετική διάταξη για τη ρύθμιση, αναχρηματοδότηση και αναδιάρθρωση των δανείων και το «κούρεμα» των «κόκκινων δανείων» κατά τουλάχιστον 50%.»