28 Αυγ 2013

Πέντε διάσημα πιάτα από όλο τον κόσμο

Ξεχωριστές γαστριμαργικές δημιουργίες που ανοίγουν την όρεξη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης

Το φαγητό είναι βασικό συστατικό στοιχείο κάθε ταξιδιού, μιας και... πέραν της γευστικής απόλαυσης, είναι ενδεικτικό του χαρακτήρα και των προτιμήσεων κάθε λαού.

Ορίστε πέντε ξεχωριστά πιάτα από όλον τον κόσμο!









1. Χαμόν



Το ζαμπόν δεν είναι ένα απλό μικρό γεύμα στην Ισπανία, είναι εθνική εμμονή. Υπάρχουν δύο κύρια είδη ισπανικού ζαμπόν, το χαμόν σεράνο (Jamón Serrano) και το χαμόν ιμπέρικο (Jamón Ibérico), με το τελευταίο να είναι σπανιότερο και ακριβότερο. Τα ζαμπόν αυτά σερβίρονται με απλό τρόπο, απλωμένα πάνω σε ψωμί, συνοδευόμενα από ένα επάλειμμα.

Τίποτα άλλο δε χρειάζεται, τη στιγμή που η ποιότητα του γεύματος είναι τόσο υψηλή. Αν επιλέξετε να γευτείτε αυτόν το θησαυρό, να είστε προσεκτικοί, υπάρχουν πολλά τουριστικά εστιατόρια που σερβίρουν μεγάλα πιάτα χαμόν σε υπερβολικά υψηλές τιμές. Προτιμήστε καλύτερα μια μικρή συνοικιακή ταβέρνα που θα έχει πιο λογική τιμή.

2. Τηγανιτές αχιβάδες



Οι αχιβάδες είναι πολύ δημοφιλείς στις Μπαχάμες. Υπάρχουν σαλάτες αχιβάδας, σούπες αχιβάδας, ψητές αχιβάδες, ωμές αχιβάδες και, φυσικά, τηγανιτές αχιβάδες. Όταν είναι τηγανιτές, φαίνονται ελαφριές, αλλά όταν σερβίρονται με την κατάλληλη σάλτσα, είναι ένα ιδανικό ορεκτικό ή ακόμα και πλήρες γεύμα.

3. Τονκάτσου



Ιαπωνικής προέλευσης χαβανέζικο γεύμα. Είναι απλό αλλά χορταστικό: ο κλασικός ορισμός ενός οικογενειακού γεύματος. Το πιάτο φτιάχνεται από τηγανιτό στήθος κοτόπουλου ή κοτολέτα χοιρινού και σερβίρεται με σάλτσα τονκάτσου. Τα συνοδευτικά είναι είτε ρύζι ή σαλάτα μακαρονιών.

4. Τατζίν



Αν μείνετε στο Μαρόκο, σίγουρα θα μυηθείτε στη θρησκεία του τατζίν. Το μαροκινό τατζίν είναι επί της ουσίας κρέατα μαγειρεμένα αργά, σιγοβρασμένα σε χαμηλή θερμοκρασία. Το αργό μαγείρεμα έχει σαν αποτέλεσμα ένα τρυφερό κρέας με αρωματικά λαχανικά και σάλτσα. Δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες σερβιρίσματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι κρέας, μπαχαρικό και λαχανικό προτιμάτε.

5. Φαλάφελ



Μπορείτε να βρείτε το φαλάφελ παντού, από τη Νέα Υόρκη έως το Λίβανο, αλλά το καλύτερο μέρος να το φάτε είναι το Ισραήλ. Υπάρχει μια πλειάδα επιλογών, αλλά προτείνουμε την πίτα φαλάφελ. Τα μπιφτέκια φαλάφελ συνοδεύονται συνήθως με τηγανιτές πατάτες και χούμους. Μπορείτε να ζητήσετε μαρούλι ή μαροκινή σαλάτα, ως επιπρόσθετα συνοδευτικά. Η πίτα φαλάφελ είναι ένα εξαιρετικό γεύμα από τη Μέση Ανατολή και αξίζει να το δοκιμάσετε.http://www.newsbeast.gr