20 Αυγ 2013

Συνεχιζει να προκαλεί την κοινωνία ο Μανιάτης

Συνεχίζει να προκαλεί την κοινωνία αλλά και τους νοήμονες έλληνες πολίτες ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.
Ο οποίος μιλώντας το πρωί στο Mega δεν αισθάνθηκε ούτε καν ....
την ανάγκη να ζητήσει μια απλή συγνώμη από τους χιλιάδες τουρίστες αλλά και τους εκατοντάδες επιχειρηματίες της Σαντορίνης που υπέστησαν ασύλληπτη οικονομική καταστροφή από την ανικανότητα της διοίκησης της ΔΕΗ, η οποία μέσω του τετραήμερου μπλακ άουτ εξευτέλισε την χώρα διεθνώς.
Βεβαίως το μείζον πολιτικό ερώτημα είναι,  γιατί το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δεν έχουν αντιδράσει ως όφειλαν, στέλνοντας αμέσως στο σπίτι τους τους όποιους ανίκανους υπουργούς αλλά και διοικητές δημόσιων οργανισμών που για το μόνο που νοιάζονται είναι οι δημόσιες σχέσεις – και “άλλου τύπου” αλισβερίσια – με νταβατζήδες και προμηθευτές του Δημοσίου.
Δείτε το έγραψε ο Lykavitos.gr για το θέμα:
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κύριε Σαμαρά!
Για πρώτη φορά στα ελληνικά πολιτικά χρονικά ένα επιτελείο πρωθυπουργού παρουσιάζει τον ίδιο ως… συνδικαλιστή!
Να εξηγούμεθα: Δεν είναι δυνατόν κύριοι τάδε να τον εμφανίζετε ότι είναι δυσαρεστημένος, «πετάει φωτιές» και άλλα… κουραφέξαλα μ’ έναν υπουργό της κυβέρνησής του και με δύο επικεφαλής αντιστοίχων μεγάλων δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων και να τους κρατάει ακόμα στις θέσεις τους.
Πρωθυπουργός είναι, όχι… πολιτικός παρατηρητής. Θα μπορούσε χθες, το πρωί, τώρα κι όχι αύριο να τους πετάξει έξω «με τις κλωτσιές» και τους τρεις. Κι από αφορμές, υπάρχουν ένα σωρό:
-    Ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης είναι άφαντος εδώ και τέσσερις ημέρες που τουριστικές περιοχές της χώρας είναι βυθισμένες στο μαύρο σκοτάδι με αποτέλεσμα να καταρρακώνονται οι τοπικές οικονομίες, να δυσφημίζεται στο έπακρο τουριστικά η χώρα και να μπαίνουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
-    Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος έπρεπε να φύγει νύχτα και από το… παράθυρο με την κατάπτυστη πρωτοβουλία του να αυξηθούν οι συντάξεις διατελεσάντων βουλευτών (βλέπετε ανήκει κι ο ίδιος σε αυτή την κατηγορία) και δημάρχων, τη στιγμή που ο λαός αυτής της χώρας γονατίζει καθημερινά μέχρι το χώμα για να τα βγάλει πέρα.
-    Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός είναι καθ’ όλα ανύπαρκτος κι έχει κάνει μπάχαλο ένα μαγαζί που διέθετε όλες τις προοπτικές για να αποτελεί πρότυπο προς τα υπόλοιπα.
Τώρα, έστω την ύστατη ώρα (στο «παρά ένα» στην κυριολεξία) ο κ. Σαμαράς πρέπει να κατανοήσει ότι με παλαιοκομματικές λογικές και επικοινωνιακά τερτίπια δεν κυβερνάται ο τόπος. Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά…
http://www.lykavitos.gr/archives/44750