28 Αυγ 2013

Ο ευρωπαίος επιχειρηματίας έχει αφεθεί να εξοντώνει νοτιοευρωπαίους ανταγωνιστές του

Στην ενωμένη Ευρώπη η διαφορά επιτοκίων δανεισμού μεταξύ ευρωπαίων πολιτών του Βορά και του Νότου αγγίζει έως και το 10%. Αυτό σημαίνει ότι ο ευρωπαίος επιχειρηματίας  που δανείζεται φθηνά έχει αφεθεί να...
εξοντώσει νοτιοευρωπαίους ανταγωνιστές του και αυτή είναι η αιτία που τα λουκέτα στο νότο έγιναν εκατοντάνταδες χιλιάδες. 
Το πρόβλημα ξεκινά από το κόστος δανεισμού των κρατών όπου βεβαίως η Γερμάνια δανείζεται με εξευτελιστικά επιτόκια.  Σήμερα ο  Σόιμπλε  θα ερωτηθεί για τα χαμηλα επιτόκια δανεισμού που απαλαμβάνει η χώρα του και απέφυγε με ”ντρίμπλα” να απαντήσει στο πόσο κερδίζει η Γερμανία από τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού.
”Η νομισματική πολιτική φθηνού χρήματος  από τις κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο είναι σημάδι οικονομικής αδυναμίας ορισμένων χωρών. Όταν η ανάπτυξη επιταχυνθεί, οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να αυξήσουν και πάλι τα επιτόκιά τους.
Μπορεί να είναι καλό –που η Γερμανία δανείζεται τόσο φθηνά επειδή θεωρείται ασφαλές καταφύγιο, αλλά μακροπρόθεσμα αυτό δεν είναι υγειές. Μόλις η κατάσταση στην οικονομία αποκατασταθεί , τότε μια ασφαλής χώρας όπως η Γερμανία θα πρέπει να πληρώνει επιτόκιο ελαφρώς υψηλότερο του πληθωρισμού”.
http://papaioannou-giannis.net