2 Αυγ 2013

Δεν σχεδιάζω εκλογές το Φθινόπωρο..., δηλώνει ο Σαμαράς, ενώ ο Νικήτας εμφανίζεται πιο σκληρός από τον ατρόμητο Μπλεκ




Δύο μηνύματα σε αποδέκτες εντός κι εκτός κυβέρνησης (και ΝΔ...) έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: ....

Πρώτον, ότι δεν σχεδιάζει ο ίδιος φθινοπωρινές εκλογές - όπως τον εμφανίζουν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών. Μέχρι τις ευρωεκλογές πρέπει να έχουμε εκπληρώσει το σύνολο των μνημονιακών μας υποχρεώσεων" ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού.

Δεύτερον, ότι γνωρίζει πως έρχεται "καυτό" φθινόπωρο, πολιτικά και κοινωνικά, το οποίο οφείλει να αντιμετωπίσει η κυβερνητική πλειοψηφία. Ο κ. Σαμαράς χρέωσε προκαταβολικά, δηλαδή στην αντιπολίτευση την προσπάθεια "αναταραχής", για να θέσει προ των δικών τους ευθυνών τους βουλευτές πρωτίστως της ΝΔ και δευτερευόντως του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό διότι επίμονες πληροφορίες αναφέρουν ότι και στους δύο χώρους γίνονται συζητήσεις για εκλογές ή και "ριζικές" κυβερνητικές αλλαγές - "σε όλα τα επίπεδα", μάλιστα.

Νωρίτερα το απόγευμα μάλιστα ο "γαλάζιος αντάρτης" Νικήτας Κακλαμάνης είπε ευθέως στη Βουλή ότι "δεν έχουμε πρόθεση να ανατρέψουμε τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά να τον αλλάξουμε κι ο νοών νοείτω".