11 Αυγ 2013

Επίσκεψη του Νίκου Σταυρογιάννη στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές της Φθιώτιδας



Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο Νίκος Σταυρογιάννης και συγκεκριμένα το Ρεγγίνι και τη Μενδενίτσα. Τα δύο Δημοτικά Διαμερίσματα με τις μεγαλύτερες καταγραμμένες ζημιές. Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, τους..
Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων και τους  κατοίκους, καθώς και με τα κλιμάκια των κρατικών αλλά και των επιστημονικών φορέων.
Ενημερώθηκε για την καταγραφή των ζημιών (ακατάλληλων σπιτιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων) και την ενίσχυση των κλιμακίων με προσωπικό έτσι ώστε να ολοκληρώσουν άμεσα τις διαδικασίες αποτίμησης των ζημιών που δυστυχώς είναι μεγαλύτερες από αυτές που προβλέπονταν αρχικά.





Ο Βουλευτής είχε ζητήσει ενημέρωση από την πρώτη στιγμή από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στάϊκο και είχε επικοινωνήσει και με τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γεωργιάδη, ζητώντας και από τους δύο να παρέμβουν ώστε να είναι άμεση η κινητοποίηση των προβλεπόμενων μηχανισμών.
Ο Νίκος Σταυρογιάννης κατά την επίσκεψή του  δήλωσε ότι « το μέγεθος των ζημιών θα το γνωρίζουμε πιστεύω σε λίγα 24ωρα. Είναι όμως βέβαιο ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που οι πρώτες εκτιμήσεις προέβλεπαν. Οφείλει η πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων. Και μετά την τελική καταγραφή των ζημιών, ξεπερνώντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια να δώσει γρήγορες και ουσιαστικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των πληγέντων πριν οι καιρικές συνθήκες κάνουν τις μεγάλες δυσκολίες τους, αξεπέραστες».

Τέλος τόνισε ότι «είμαστε όλοι εδώ να παρακολουθούμε καθημερινά και να απαιτούμε από την πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα προκειμένου οι συμπατριώτες μας να ξεπεράσουν γρήγορα το δράμα της καταστροφής των περιουσιών τους».