4 Σεπ 2013

10 ενδιαφέροντα πράγματα που ανέφερε ο Πούτιν

Σε συνέντευξή του χτες Τ ρίτη, για το Associated Press και το Ρωσικό κρατικό κανάλι Channel 1 television, ο Πρόεδρος Πούτιν, ανέφερε τα εξής...



1)   (Σχετικά με τα βίντεο που προώθησε η Αμερικανική κυβέρνηση ως απόδειξη για τις επιθέσεις με χημικά):

"Είναι πράγματι τρομακτικές εικόνες!  Το ερώτημα είναι ποιος το έκανε, για ποιον λόγο το έκανε και ποιος είναι υπεύθυνος γι αυτά.  Οι συγκεκριμένες εικόνες, δεν είναι αυταπόδεικτες ως απάντηση για τις ερωτήσεις που μόλις έθεσα.  Υπάρχει και η άποψη, ότι τα έχει διαπράξει η  al-Qaida, η οποία φημίζεται για τις αποτρόπαιες πράξεις της"

2)   ( Η Ρωσία, θα συμφωνήσει σε στρατιωτική δράση εναντίον της Συριακής κυβέρνησης, εάν αποδειχτούν;;)

"Δεν το απορρίπτω, αλλά θα ήθελα  να επισημάνω το εξής ως βασικό: Σε συνάρτηση με το Διεθνές Δίκαιο, μόνο τα Ηνωμένα Έθνη έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον Κράτους... Οτιδήποτε άλλο, οποιαδήποτε άλλη μέθοδος χρησιμοποιηθεί δια της βίας, για να δικαιολογήσει την όποια επίθεση, συνιστά κατάφωρη παραβίαση αυτού (του Διεθνούς Δικαίου) και δέον όπως θεωρηθεί, επιθετική πράξη".

3)   (Σχετικώς με την προμήθεια S-300στη Συριακή κυβέρνηση)

"Έχουμε συμβόλαιο για την παράδοσή τους.  Προμηθεύουμε μερικά ανταλλακτικά τους προς το παρόν, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η συνολική παραγγελία. Προσωρινά, έχουμε διακόψει. Ανάλογα με το τι θα προκύψει, σε σχέση με την αύξηση βιαίων πράξεων, θα σκεφτούμε και θα αποφασίσουμε στο πως θα αντιδράσουμε με την παράδοση τέτοιων οπλικών συστημάτων διεθνώς"

4)   (Οι σχέσεις με Ομπάμα)

"Ο Πρόεδρος Ομπάμα, δεν εκλέχτηκε από τον λαό του, για να είναι ευχάριστος στη Ρωσία. Και ο ταπεινός συνομιλητής σας, δεν εκλέχτηκε από τον Ρωσικό λαό για να είναι ευχάριστος στον οιονδήποτε! Συζητάμε και ίσως διαφωνούμε σε μερικά ζητήματα. Είμαστε άνθρωποι. Μερικές φορές, κάποιος από εμάς, εἰναι και ευέξαπτος. Αλλά θέλω να επαναλάβω, πως στα Διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δημιουργούμε μία καλή κοινή βάση για την επίλυσή τους"

5)  (Για τη "γλώσσα του σώματος", των δύο τους - Πούτιν και Ομπάμα - που μερικοί σχολίασαν ότι εμφάνισε δυσκολία στις μεταξύ τους σχέσεις)

"Υπάρχουν μερικές χειρονομίες, που πολλοί μεταφράζουν μονόπλευρα, αλλά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως ο Ομπάμα τις απηύθυνε  προς εμένα, ή εγώ προς αυτόν κι εύχομαι ποτέ να μην υπάρξει κάτι ανάλογο.  Οτιδήποτε άλλο, είναι φαντασιώσεις"

6)   (Σε σχέση με την αποτυχία των ΗΠΑ, να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους τον Snowden)

"Αντιπρόσωποι των ειδικών Αμερικανικών υπηρεσιών - και που ελπίζω να μην είναι εξαγριωμένοι -  θα μπορούσαν να είναι πιο επαγγελματίες και οι διπλωμάτες επίσης. Μετά που ανακάλυψαν πως ήρθε σ εμάς, ως transit επιβάτης, υπήρξε μεγάλη πίεση και από Αμερικανικής, αλλά και Ευρωπαϊκής πλευράς προς εμάς, αντί να τον αφήσουν να κατευθυνθεί προς κάποιο προορισμό που θα μπορούσαν εύκολα να δράσουν"

7)   (Σχετικά με τους gays στη Ρωσία)

"Σας διαβεβαιώ πως εργάζομαι μ αυτούς τους ανθρώπους, μερικές φορές ακόμη και τους επιβραβεύω με κρατικά βραβεία και διακρίσεις για τις επιδόσεις τους σε διάφορα πεδία.  Έχουμε ξεκάθαρα νορμάλ σχέσεις και δεν βλέπω κάτι άλλο εδώ.  Λέγεται πως και ο Pyotr Ilyich Tchaikovsky, ήταν ομοφυλόφιλος.  Για να λέμε την αλήθεια, δεν τον αγαπήσαμε γι αυτό, αλλά για τη μουσική του... Οπότε..."

8)   (Για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στους Χειμερινούς Αγώνες στο Sochi)

"Οι τρομοκράτες, πάντα θα είναι απειλή για κάποιον.  Εάν καταφέρουν και μας φοβίσουν, θα είναι σα να έχουν νικήσει! Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα εφησυχάσουμε. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να μην δώσουμε την παραμικρή ευκαιρία στους τρομοκράτες να δείξουν τη βαρβαρότητά τους"

9)   (Σχετικώς με τον  Alexei Navalny, τον υπέρμαχο της κίνησης εναντίον της διαφθοράς και υποψήφιο για Δήμαρχο Μόσχας και την καταδίκη του, στην οποία πολλοί είδαν πολιτικά κίνητρα)

"Αυτός ο κύριος, χρησιμοποίησε ένα θέμα της... μόδας, αυτό το "εναντίον της διαφθοράς" ... Θα επαναλάβω, πως το να πολεμάς τη διαφθορά, σημαίνει πως είσαι πεντακάθαρος εσύ ο ίδιος. Αλλά υπάρχουν "προβλήματα" με αυτόν και δυστυχώς έχω την υποψία πως όλα γίνονται από πλευράς του για ψηφοθηρικούς λόγους και όχι σε σχέση με τη διαφθορά"

10)   (Για την πίεση που υπάρχει από πλευράς της Ρωσικής "κουλτουριάρικης" ελίτ, για πολιτικές αλλαγές)

"Αλλά όλοι θα πρέπει να εστιάζουμε στο γεγονός, πως ὀταν είμαστε "επαναστατικοί" και όχι "εξελικτικοί", οι αλλαγές που θα έλθουν, μπορεί να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Οι κουλτουριάρηδες θα πρέπει να είναι ενήμεροι γι αυτό. Και θα πρέπει οι ίδιοι να φροντίσουν να προστατεύσουν τη κοινωνία από ριζοσπαστικές αλλαγές και επαναστάσεις παντός είδους. Είχαμε αρκετές από αυτές. Είδαμε πολλές επαναστάσεις και πολέμους.  Χρειαζόμαστε δεκαετίες ηρεμίας και αρμονικής ανάπτυξης.

HELLAS2NEWS