5 Σεπ 2013

Στη «φάκα» του υπουργείου Οικονομικών 1.326 «μαϊμού» λογιστές- Οι 800 δήλωναν φοροτεχνικοί από το 1997

Νέο όργιο παραβατικότητας διαπίστωσαν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, τα οποία εντόπισαν 1.326 «μαϊμού» λογιστές, οι οποίοι με αυτή την ιδιότητα απέκτησαν κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet....

Η διασταύρωση των στοιχείων του Taxisnet που πραγματοποίησαν τα δύο υπουργεία, έφερε στο φως σημεία και τέρατα, καθώς οι εν λόγω «λογιστές» είχαν αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και την διεκπεραίωση φορολογικών υποχρεώσεων άλλων φορολογούμενων, χωρίς να έχουν αποκτήσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος φοροτεχνικού από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας. Το χειρότερο όλων δε, ήταν ότι περίπου 800 από τους «μαϊμού» λογιστές ασκούν το επάγγελμα του φοροτεχνικού από το 1997.
Τα στοιχεία των 1.326 «φοροτεχνικών» παραδόθηκαν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη στο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, καθώς και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές και διοικητικές ευθύνες από όλους τους εμπλεκόμενους, αναφέρει το capital.gr.