4 Σεπ 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΤΥΠΩΝΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΧΑΡΤΙ Α4!

Το Υπουργείο ενημέρωσε τις γειτονικές χώρες και την Ε.Ε. για την έλλειψη! - Δυνατότητα προσωρινή ακινησίας και για φορτηγά Δ.Χ. Το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από άδειες κυκλοφορίας! Απίστευτο και όμως εν...
καιρώ δημοσιονομικής κρίσης, πέρα για πέρα αληθινό.
Οι Διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας όπως και στην Ηλεία, εδώ και καιρό, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς ποσότητας των ειδικών πράσινων εντύπων στα οποία τυπώνονται οι νέες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, χορηγούν στους πολίτες, τις προβλεπόμενες άδειες σε φωτοαντίγραφο μεγέθους Α4!
Το υπουργείο «έμεινε» από το γνωστό, ειδικών προδιαγραφών, πράσινο χαρτί που έχουν οι άδειες κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα οι ποσότητες που έχουν απομείνει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τα φορτηγά διεθνών μεταφορών.
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό αποδεικνύει εσωτερικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών του υπουργείου Μεταφορών με την υπόδειξη «εξαιρετικά επείγον» που εστάλει στις διευθύνσεις όλης της χώρας και φυσικά και στην Ηλεία, σύμφωνα με το ilialive.gr.
Σε αυτό, αφού πρώτα αναφέρεται ότι «το απόθεμα των εντύπων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων είναι εξαιρετικά περιορισμένο και αναμένεται αυτό να εξαντληθεί εντός του άμεσου χρονικού διαστήματος», στη συνέχεια επισημαίνεται ότι «ως σήμερα δεν έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια εντύπων, λόγω καθυστερημένης έγκρισης του Ενιαίου Προγράμματος Προμηθειών».
«Πράγματι, από τις 5 Αυγούστου έχουμε ξεκινήσει να χορηγούμε αντίγραφο των αδειών κυκλοφορίας σε φωτοαντίγραφο όπως μας ζητήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ως Υπηρεσία, έχουμε εξασφαλίσει τα έντυπα αδειών για όλες τις περιπτώσεις που προβλέπονται να χορηγούνται βάσει της απόφασης που μας εστάλει» επισήμανε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών Ηλείας κ. Αριστομένης Μανιάτης και πρόσθεσε ότι ακόμα και σε ερώτημα που υπέβαλε η υπηρεσία στο Υπουργείο σχετικά με την χορήγηση, σε κανονικό έντυπο, αδειών κυκλοφορίας σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με επιβατικό αυτοκίνητο, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι έντυπες άδειες θα δίδονται ρητά μόνον στις περιπτώσεις που αναφέρονται στην απόφαση...
Η τραγελαφική αυτή υπόθεση, έχει και συνέχεια καθώς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με δεδομένη την καθυστέρηση στην διενέργεια του απαιτούμενου διαγωνισμού προμήθειας των ειδικών εντύπων, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα. Ενημέρωσε εγγράφως τα αρμόδια Υπουργεία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των γειτονικών χωρών Αλβανία, ΠΓΔΜ, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Κροατία, Τουρκία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρώσικη Ομοσπονδία, ότι τα αποθέματα έντυπων αδειών κυκλοφορίας εξαντλούνται προσεχώς και ότι η προμήθεια νέων δε θα πραγματοποιηθεί άμεσα! Με το επείγον έγγραφο του αυτό, το Υπουργείο Μεταφορών, ουσιαστικά ενημερώνει τις χώρες αυτές ότι οι άδειες κυκλοφορίας θα τυπώνονται προσωρινά σε ... χαρτί Α4...
Μόνο σε Λεωφορεία και Φορτηγά
Έντυπο άδειας κυκλοφορίας θα εκδίδεται μόνο για τη θέση σε κυκλοφορία: α)Τουριστικών Λεωφορείων Δημοσίας Χρήσης, β) Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης (ΦΔΧ) Διεθνών Μεταφορών και Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης Εθνικών και Διεθνών Μεταφορών, γ) Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης (ΦΙΧ) μόνον εφόσον χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων στο πλαίσιο της λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες ανήκουν, δ) Οχημάτων που χρησιμοποιούνται ως συνοδευτικά κατά τη διάρκεια διεθνών μεταφορών.
Για τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων (είτε πρόκειται για οχήματα που τίθενται για πρώτη φορά σε κυκλοφορία στην Ελλάδα είτε για ήδη κυκλοφορούντα οχήματα στις περιπτώσεις που απαιτείται έκδοση νέας άδειας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία) θα χορηγείται φωτοαντίγραφο του «Υπηρεσιακού Αντιγράφου Άδειας Κυκλοφορίας» το οποίο τυπώνεται από το μηχανογραφικό σύστημα κατά τη διαδικασία έκδοσης άδειας κυκλοφορίας και για την έκδοση του οποίου θα καταβάλλονται τα εκ του νόμου οριζόμενα τέλη.
makeleio.gr