12 Σεπ 2013

Η μυστηριώδης 48χρονη ξανθιά της ΔΕΘ…

Γράφει ο Παρασκήνιος
Η ξανθιά 48χρονη, που είδαμε στη φετινή ΔΕΘ «αγκαζέ» με τους επιτελείς του πρωθυπουργικού γραφείου, έκανε πολύ αγώνα και πολλά…
χρόνια να βρεθεί εκεί. Αν και προσπάθησε τρεις φορές να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων σε εθνικές εκλογές – και μάλιστα με τη βοήθεια του αυτοδιοικητικού πατέρα της – δεν τα κατάφερε ή μάλλον δεν πλησίασε καν!
Αντιθέτως… «βολόδερνε» επί χρόνια σε τοπική οργάνωση του κόμματος προκειμένου να βρει κομματικό ρόλο. Η τύχη άλλαξε γι’ αυτήν, όταν γνώρισε τον άνθρωπο κλειδί “του συστήματος” από την… Αθήνα! Ο αριστερός “εκδότης”, φίλος του -τότε- πρώην γαλάζιου υπουργού, έμελλε να κάνει τις συστάσεις για να προωθηθεί άμεσα στα κομματικά πράγματα, όπερ και εγένετο!
Σε χρόνο ρεκόρ μετατράπηκε  και κέρδισε τον τίτλο ως «ο άνθρωπος του» στη Βόρεια Ελλάδα! Η μεγάλη της προσφορά, εκτιμήθηκε υπέρ το δέον, με απόφαση -πάντα του ίδιου του πρώην υπουργού- αμέσως μετά τις εκλογές, με την αρχή της ανάληψης καθηκόντων και νέου υπουργικού χαρτοφυλακίου! Χωρίς δεύτερη κουβέντα, δημιούργησε «από το πουθενά», έτσι ξαφνικά, θέση αξιώσεων και υψηλών απολαβών, μόνο γι’ αυτήν!
Ο διορισμός της μεσήλικης πολιτικού, στον καιρό της κρίσης, με αμφιβόλου χρησιμότητας αρμοδιότητες, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και συζητήσεων στην πρώην εκλογική της περιφέρεια, καθώς και στους καθ΄ ύλην αρμόδιους της τοπικής κομματικής οργάνωσης, που μάταια περίμεναν είτε να …ρωτηθούν είτε απλά να… ενημερωθούν !  Χαρακτηριστικό της δυσαρέσκειας των στελεχών ήταν ότι απέφευγαν να την συγχαρούν αλλά ακόμη και να την συναντούν, φανερά εκνευρισμένοι από την απρόσμενη ανέλιξη της!
Ωστόσο, η  πορεία της πρώην πολιτεύτριας και νυν δικηγόρου – η οποία σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκε από τις αίθουσες των δικαστηρίων σε γραφείο υπουργείου – δεν φαίνεται να έχει φθάσει στο τέλος της και θα έχει ακόμη πιο … ανοδική πορεία! Παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός που τη …«φορτώθηκε» δεν πέταξε τη σκούφια του για το διορισμό της, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και του νυν πλέον υπουργού και μέντορα της,  ήταν ξεκάθαροι! Την ήθελαν και την επέβαλαν!
Σήμερα, τον απρόσμενο αυτό διορισμό, εξετάζει και μάλιστα εξονυχιστικά, ο … πράσινος υπουργός που διαδέχθηκε τον υπουργό που τη διόρισε και δεν αποκλείεται είτε να καταργήσει τη θέση είτε να αλλάξει ή καλύτερα να δώσει πιο χειροπιαστές αρμοδιότητες!
Να σημειωθεί ότι με αφορμή τη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ, η παρουσία της πυροδότησε νέο κύκλο συζητήσεων , κυρίως λόγω της επιρροής που έδειξε να ασκεί στους επιτελείς του πρωθυπουργικού γραφείου, στα σχετικά τραπεζώματα με τις ανάλογες φιλοφρονήσεις, μπροστά στα έκπληκτα μάτια συναδέλφων της.
Όμως, η 48χρονη έχει να αντιμετωπίσει σήμερα και τη τοπική ηγεσία του κόμματος που δείχνει φανερά ενοχλημένη διότι υποψιάζεται – και ελπίζει αδίκως – ότι μεταφέρει εκτιμήσεις, πληροφορίες και ζυμώσεις για πρόσωπα και πράγματα του κόμματος , μέσα από την οπτική της  πλευρά, που μόνο δική της δουλειά δεν είναι…
 http://www.paraskhnio.gr/2013/09/12/i-mystiriodis-48xroni-ksanthia-tis-deth/