26 Σεπ 2013

Σφίγγει ο δικαστικός κλοιός γύρω από τη Χρυσή Αυγή για μεσαία στελέχη και 4 βουλευτές

Σφίγγει ο δικαστικός κλοιός γύρω από τη Χρυσή Αυγή με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι εισαγγελικές Αρχές που διεξάγουν την έρευνα για τις έκνομες ενέργειες της του νεοναζιστικού κόμματος έχουν συλλέξει πολλά...
επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος όχι μόνο μεσαίων στελεχών αλλά ακόμη και βουλευτών.
Την Τετάρτη πέρασαν την πόρτα του γραφείου του αντιεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη στον οποίο έχει ανατεθεί η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης δύο μάρτυρες - κλειδί, πρώην Χρυσαυγίτες που αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους και να καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία, ονόματα, διευθύνσεις και περιστατικά που σχετίζονται με την έκνομη δράση της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένες πληροφορίες για το ακριβές περιεχόμενο των καταθέσεων δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι οι εν λόγω μάρτυρες, όπως και οι τρεις που θα ακολουθήσουν, πιθανότατα την Πέμπτη, καταθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία, διευθύνσεις και ονόματα, αφού οι εισαγγελικές αρχές καλούν μάρτυρες από τους κόλπους της Χρυσής Αυγής αφού πρώτα έχουν διαπιστώσει κατά τη διάρκεια των επαφών που προηγούνται, ότι δεν θέλουν να καταθέσουν μιλώντας γενικόλογα αλλά να αποκαλύψουν λεπτομέρειες με σκοπό η έρευνα να φθάσει μέχρι τον σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής και να αποδειχθεί το πώς οργανώνεται η παραστρατιωτική της δράση.
Σύσκεψη μυστήριο στον Αρειο Πάγο
Εν τω μεταξύ μόλις ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των δύο πρώην Χρυσαυγιτών ξεκίνησε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετέχουν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου και ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Σακελλάκος. Ωστόσο, οι πληροφορίες για το περιεχόμενο της εν λόγω έκτακτης σύσκεψης παρέμεναν μέχει αργά το βράδυ της Τετάρτης ασαφείς.
Στο στόχαστρο υψηλόβαθμα στελέχη και τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Skai.gr, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρίσκεται κοντά στη στοιχειοθέτηση της κατηγορίας της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος όχι μόνο μεσαίων στελεχών αλλά και τεσσάρων βουλευτών του κόμματος της Χρυσής Αυγής.
Τα επίμαχα επιβαρυντικά στοιχεία, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο ιστότοπο, προκύπτουν από τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών σημαντικών στελεχών της Χρυσής Αυγής από την ΕΥΠ και με τα μέχρι ώρας στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εισαγγελία του Αρείου Πάγου φαίνεται να προκύπτει η ύπαρξη ενός εκτενούς δικτύου εκβιασμών της Χρυσής σε βάρος εμπόρων και καταστηματαρχών.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη εγκριθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Το ΣΔΟΕ κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής
Την ίδια ώρα έχουν αρχίσει να διαρρέουν πληροφορίες από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στα οικονομικά του νεοναζιστικού κόμματος. Οπως είναι γνωστό από την Κυριακή οι ελεγκτές του σώματος με εντολή της κυβέρνησης κάνουν φύλλο και φτερό τα λογιστικά βιβλία με σκοπό να ανακαλύψουν τις πηγές χρηματοδότησης αλλά και αν δινόταν κάποιο είδους μισθός σε στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος.
Ετσι, την Τετάρτη άρχισαν να διαρρέουν πληροφορίες, ότι μεγάλοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ακόμη και ιερωμένοι υποστήριζαν οικονομικά τη δράση του κόμματος, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.
Σύμφωνα με πηγές του Sofokleousin.gr, μάλιστα, κάποιους από τους εμπλεκόμενους έχουν ήδη φυλακιστεί, για άλλους εκκρεμούν ποινικές διώξεις, ενώ ανάμεσά τους είναι και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.
Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις τράπεζες ώστε να πιστοποιηθούν με τον πλέον αδιάσειστο τρόπο τα πρώιμα στοιχεία που έχει στα χέρια του.
Πάντως, όταν ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, για το θέμα, η απάντησή του ήταν «No comments».