18 Σεπ 2013

Η κόντρα των θυμάτων, δεν είναι κόντρα των πολιτών

Χρήσιμος πολιτικός είναι αυτός που ρίχνει τους τόνους σε περιόδους αναταραχής και σωστός πολίτης, αυτός που δεν έλκεται από τη δημαγωγία και την ένταση, που απευθύνονται στα κτηνώδη ένστικτα του ανθρώπου. Κανένα πρόβλημα δεν ...
λύνεται με τη βία, είναι σίγουρο όμως ότι η βία -από όπου κι αν προέρχεται, ακόμη και από τους "τοκογλύφους" ή τους επικυρίαρχους- γεννά κι άλλη βία. Το κακό είναι όμως, ότι πάντα την πληρώνουν αθώοι.
Αυτές τις μέρες λοιπόν, έχουμε όλοι οι πολίτες την ευκαιρία να κρίνουμε -ψύχραιμα- τις δυνάμεις της δημαγωγίας, του μίσους και τους προβοκάτορες, που επιχαίρουν με την αναστάτωση.

Κινδυνεύουν οι λογικοί άνθρωποι να συνθλιβούν από τα ανερμάτιστα και ανεγκέφαλα ή κακόβουλα άκρα.

Διώξτε τους με τις κλωτσιές, από όπου κι αν προέρχονται.

Είτε από την άκρα δεξιά με τις στρατιωτικού τύπου παρελάσεις και τα τάγματα εφόδου, είτε από την άκρα αριστερά με τα καλέσματα για ανυπακοή και ανατροπή κι άλλες τρίχες κατσαρές.

Η δημοκρατία επικράτησε των άλλων πολιτευμάτων, επειδή ακριβώς δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να αποφασίσουν για το ποιοί θα τους κυβερνάνε κι όχι μόνο σε όσους έχουν φουσκωμένα μπράτσα ή ξέρουν να κατασκευάζουν μολότωφ.

Σε κάθε πρίπτωση, εσείς οι αθώοι θα είστε τα θύματα της βίας, όχι αυτοί.

Φτύστε όσους πολώνουν το κλίμα!
Η κόντρα των θυμάτων, δεν είναι κόντρα των πολιτών

Και μην ξεχνάτε τη σοφή παροιμία:
Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται

http://taxalia.blogspot.gr/2013/09/blog-post_3980.html