12 Σεπ 2013

Αχ Πανο...Προεδρε Πανο

Αχ Πανο...Προεδρε Πανο τι ηταν τουτο παλι. Με τον ηλιο τα μπαζεις με τον ηλιο τα βγαζεις, τι εχουν τα ερμα και ψοφανε?. Την ημερα που κορυφωνες την παρεμβαση σου στην Θεσσαλονικη με την καθοερωμενη ομιλια σου στην ΔΕΘ ηρθαν δυο δημοσκοπησεις να ...σου τα χαλασουν. Και στις δυο το συμπερασμα ειναι το ιδιο. Τα δημοσκοπικα εκλογικα ποσοστα των Ανεξαρτητων Ελληνων εχουν παρει την κατηφορα. Αναλυτικα. 
Στην δημοσκοπηση της εταιρειας Pulse οι Ανεξαρτητοι Ελληνες παίρνουν στην Προθεση Ψηφου 4% και στην Πρόθεση Ψηφου με αναγωγη επι των εγκυρων 4,5%. Στην αμεσως προηγουμενη δημοσκοπηση της ιδιας εταιρειας που εγινε τον Απριλιο οι Ανεξαρτητοι Ελληνες επαιρναν στην Προθεση Ψηφου 5% και στην Πρόθεση Ψηφου με αναγωγη επι των εγκυρων 5,5%. Δηλαδη συμφωνα με την Pulse οι Ανεξαρτητοι Ελληνες επεσαν σε 4 μηνες (Μαιος-Ιουνιος-Ιουλιος-Αυγουστος) 1%. 
Στην δημοσκοπηση της εταιρειας  Public Issue οι Ανεξαρτητοι Έλληνες παίρνουν στην Εκτίμηση της εκλογικής επιρροής 5,5%. Στην αμεσως προηγουμενη δημοσκοπηση της ιδιας εταιρειας που εγινε τον Ιουλιο οι Ανεξαρτητοι Ελληνες επαιρναν στην Προθεση Ψηφου 7%. Δηλαδή σύμφωνα με την Public Issue οι Ανεξαρτητοι Έλληνες επεσαν σε 1 μηνα (Αυγουστος) 1,5%. 
Το συμπερασμα ειναι οπως επισημαναμε στην αρχη το ιδιο. Τα δημοσκοπικα ποσοστα των Ανεξαρτητων Ελληνων συρρικνώνονται και βρίσκονται σε πτωτικη ταση και κατευθυνση. Αυτη την πραγματικοτητα εκτος απο τους ψυχραιμους παρατηρητες την εχουν διαπιστωσει και αρκετοι απο τους βουλευτες σου οι οποίοι πιστευαν και δηλωναν of the record οτι η εμφανιση σου στην Θεσσαλονικη θα επρεπε να ειναι το κομβικο γεγονος αλλα και τελευταια ευκαιρεια για να ανακοπει η πτωτικη ταση και τουλαχιστον να σταθεροποιηθει δημοσκοπικα η κατασταση. 
Κατα την γνωμη της στηλης αυτη η ευκαιρεια χαθηκε. Παρακολουθησαμε με μεγαλη προσοχη την ομιλια σου στην ΔΕΘ. Ρε συ Προεδρε, Οκ στην Ελλαδα του μνημονιου απευθυνεσαι αλλα μην ξεχνας ουτε μια στιγμη οτι σε ακουν και σε μετρανε και σχετικα νοημονες ανθρωποι.  Και εκει πλεον ειναι πασιφανες οτι δεν ειναι το προνομιακο σου ακροατηριο. Γιατι ΟΛΟΙ μα ολοι καταλαβαινουν οτι ολα οσα δηλωνεις οτι θα κανεις σχετικά με το Δημοσιο Χρεος (πχ διαγραφη μονομερως του μερους εκεινου του χρεους που θα ορισθει ως επαχθες και επονιδειστο) ειναι λιαν επιεικως απλα επικοινωνιακα πυροτεχνηματα. Τωρα λοιπον που ειναι η αρχη και δεν σε εχουν παρει χαμπαρι ολοι οι μεχρι εχθες ψηφοφοροι σου οι οποιοι συμφωνα παντα με αυτα που λενε ολα τα μεχρι σημερα γνωστα gallop την εχουν κανει απαλα-απαλα για αλες πιο hot παραλίες. Τωρα λοιπον που ειναι αρχη καντηνε απαλα-απαλα για ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για να δεσεις την βουλευτικη σου εδρα και στο μελλον. Αλλως σε βλεπω να χανεις την εδρα και να βρισκεις δουλεια ως σεφ σε εστιατοριο με θαλασσιους μεζεδες. 
Βεβαια η δουλεια δεν ειναι ντροπη αλλα οπως και να το κανεις ποναει αδερφουλη λιγακι να δουλευεις μεροκαματο στα ξενα χερια.