20 Σεπ 2013

Γιάννης Μανώλης: Αντί να σιωπούν και να κρύβονται, απαιτούν ευχαριστώ και μπράβο

Με αφορμή τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ για τα ποσοστά ανεργίας του Β τριμήνου του 2013 και τις σχετικές δηλώσεις των Υπουργών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» Γιάννης Μανώλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αντί οι υπουργοί της συγκυβέρνησης να σιωπήσουν και να..
κρυφτούν, από χθες, με πρωταγωνιστές Βρούτση, Γεωργιάδη κτλ, περιφέρονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και απαιτούν από δημοσιογράφους και από τους Έλληνες πολίτες να τους πούμε "ευχαριστώ" και "μπράβο" γιατί «μείωσαν» την ανεργία.

Στηρίχτηκαν στα διορθωμένα συγκυριακά στοιχεία του Β τριμήνου της ΕΛΣΤΑΤ, που προσέθεσε την εποχιακή εργασία και τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ και έβγαλε ποσοστό τριμήνου 27,1% και περιφέρονται στα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως τηλε-βιβλιοπώλες που διαφημίζουν την πραμάτεια τους, ζητώντας από το Λαό να αποθεώσει το κυβερνητικό τους έργο.

Ποιο έργο; Παρέλαβαν τον Μάιο του 2012 την ανεργία στο 23,1%, την έφτασαν στο τέλος Ιουνίου, με τα τελευταία στοιχεία (Ιούνιος 2013) στο 27,9%, τα στοιχεία δείχνουν ότι θα κλείσει στο τέλος του έτους ίσως πάνω από 29%, ενώ δεσμεύτηκαν στην πρώτη Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ότι θα την παραδώσουν στο τέλος της τετραετίας στο 10%. Ταυτόχρονα, και με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, 4 εκ. Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αιδώς Αργείοι. Επιτέλους, σταματήσετε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και να παίζετε με τον πόνο 1,5 εκ. ανέργων και 4 εκ. ανασφάλιστων.