Τον «οδικό χάρτη» της για την έξοδο από τα μνημόνια και τη θεσμική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας θα παρουσιάσει, στις 10 Νοεμβρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην προγραμματική εθνική της συνδιάσκεψη, καθώς και ...
σε "4 - 5 περιφερειακές, που θα ακολουθήσουν", η "Νέα ΜΕΡΑ", όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Χρήστος Ζώης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Ζώης επεσήμανε ότι η "Νέα ΜΕΡΑ" φιλοδοξεί, σπάζοντας την "ομερτά" των πανελλαδικών καναλιών, απευθυνθεί στο "απόλυτα πλειοψηφικό ρεύμα", όσων "πνίγονται" μέσα σε αυτό το πολιτικό σκηνικό και βλέπουν την "αποτυχία" των μνημονίων, αλλά παραμένουν "βουβοί".
"Όχι μόνο δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά υπάρχει σιωπή και συνενοχή" συνέχισε ο κ. Ζώης, υποστηρίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα "πολιτικής απόφασης" των δανειστών "να δώσουν πολιτικό χρόνο στην κυβέρνηση, να 'μαγειρέψει' τα στοιχεία για να αγοράσει ανοχή από τον ελληνικό λαό".
Υποστήριξε δε, ότι το διακύβευμα στις επόμενες εκλογές θα είναι: "Μετά το μνημόνιο με τι και με ποιους;". "Με ποια εργαλεία, με ποιο σχέδιο, με ποιο πολιτικό προσωπικό, με τους ίδιους;" διερωτήθηκε.
Χαρακτήρισε "αιτία πολέμου" την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και τάχθηκε υπέρ της ριζικής αναδιοργάνωσης του δημοσίου, αλλά εν λειτουργία κι όχι με μοντέλα τύπου ΕΤ3, αμυντικών βιομηχανιών κλπ, όπως είπε.