4 Σεπ 2013

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ Οι Γερμανοί κρύβουν τις οικονομίες τους στις... πάνες

Ακόμη και στις…πάνες κρύβουν πλέον οι Γερμανοί τα χρήματά τους προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία, καθώς όλο και περισσότεροι αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις ελβετικές τράπεζες λόγω ενδεχόμενης άρσης του τραπεζικού απορρήτου...

Οι ελβετικές τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο διεθνούς εκστρατείας για την πάταξη της φοροδιαφυγής και η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει φρένο στους αδήλωτους πόρους των Γερμανών φορολογουμένων. Η υπόθεση του προέδρου της Bayern Μονάχου Uli Hoeness, ο οποίος χρησιμοποιούσε το λογαριασμό του στην Ελβετία για να αποφύγει να πληρώσει φόρους στη χώρα του, καθώς και η αγορά ελβετικών τραπεζικών δεδομένων από γερμανικά κρατίδια,  έχει τρομοκρατήσει τους Γερμανούς, που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για αποφυγή της φορολογίας στις ελβετικές τράπεζες. 
«Μία 72χρονη φορούσε κορσέ τον οποίο είχε γεμίσει με 150.00 ευρώ», λέει στο Bloomberg ο Markus Ueckert, εκπρόσωπος τελωνείου στο Loerrach, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. «Σε μία άλλη περίπτωση, ένας κρατούσε δύο κουτιά με πάνες ακράτειας, τα οποία περιείχαν 140.000 ευρώ».
Γερμανοί και Βρετανοί, που δεν κατοικούν μόνιμα στην Ελβετία, κράτησαν αδήλωτα το 2010 περίπου 175 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις της  Booz & Co.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr