6 Σεπ 2013

Ένα εικονοστάσι στη Βουλή, κύριε πρόεδρε...

Kε Γιοβανοπουλε επιστολη στον Αρχιεπισκοπο των παλαιοημερολογιτων δεν θα στειλετε?
Θα σας μαλωσει ο προεδρας
Επισης μηπως πρεπει εκει στην ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ να κανετε ενα εικονοστασι μπας και παρε τε καμμια θεια φωτιση...



Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Γιοβανόπουλος έστειλε (ξανά) επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ζητώντας του να φτιαχτεί στο μέγαρο της Βουλής εικονοστάσι.

Εφόσον οι ...
προηγούμενες δύο επιστολές του Γιοβανόπουλου (τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο) δεν …εισακούστηκαν από τον πρόεδρο του σώματος, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. επανέλαβε την κίνηση στις 3 Σεπτεμβρίου, κοινοποιώντας αυτή τη φορά την επιστολή στον πρωθυπουργό, στον Αρχιεπίσκοπο και διαφόρους άλλους…

Η επιστολή Γιοβανόπουλου

«Κύριε Πρόεδρε, σας είχα αποστείλει μία επιστολή σχετικά με πρότασή μου περί της αδήριτης ανάγκης ανάρτησης της εικόνας του Τριαδικού Θεού στην αίθουσα της Ολομελείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δυστυχώς, δεν μου απαντήσατε. Επανήλθα με νέα επιστολή μου όπου και πάλι δεν έτυχα οιασδήποτε απαντήσεως ολωσδιόλου.

Φρονώ πως δεν μπορώ πλέον να αναμένω κάτι περισσότερο παρά να κοινολογήσω το αίτημά μου στους θεσμικούς φορείς. Είναι αδιανόητο σε μία Ορθόδοξη Χριστιανική χώρα να διστάζουμε ή να αδρανούμε να ομολογήσουμε την Πίστη μας με στοιχειώδεις εκφράσεις. Πράξτε σας παρακαλώ το χρέος σας και είτε δώστε θετική λύση στο αίτημα είτε φέρετε το ζήτημα προς ψήφιση στη Βουλή.

Ομοίως αδιανόητο θεωρώ πως σε ένα Μέγαρο Βουλής με στεγασμένα περισσότερα των 22.000 τ.μ. θα έπρεπε άμποτε να αφιερωθεί ένα τετραγωνικό μέτρο στην ίδρυση ενός εικονοστασίου (μια κανδήλα κι έναν κηροστάτη σε μια γωνιά, τίποτε περισσότερο). Προσωπικά αναλαμβάνω όλα τα έξοδα αρκεί να λάβω τη θετική σας απάντηση και να υποδειχθεί ο χώρος, κατόπιν δε ας αναλάβουν αρμοδιότεροι εμού (εκ της Αρχιεπισκοπής) τα δέοντα της μορφής και του θεολογικού περιεχομένου. Θα σας ευφημούν γενεές Ελλήνων. Αναλάβετε την πρωτοβουλία, τολμήστε, δώστε στίγμα ελπίδας στους αιρετούς και τους απανταχού συνέλληνες».


matrix24.gr