27 Σεπ 2013

Η ομάδα Στουρνάρα φρενάρει τις εκλογές-Συμφωνήσαμε με την Τρόικα, δεν θα εξοργίσουμε την ΕΕ

Τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών βάζει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα σταθερότητας προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για την πορεία του ελληνικού προγράμματος...

Ανώτατος αξιωματούχος μιλώντας στο koolnews.gr διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία λόγω της Χρυσής Αυγής και ξεκαθάρισε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση στη χώρα και την οργή των Βρυξελλών σε μια κρίσιμη στιγμή στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.
Ήδη ανεπισήμως οι Βρυξέλλες έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους για την διακίνηση τέτοιων σεναρίων τη στιγμή που η Γερμανία δεν έχει καν σχηματίσει κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο η Αθήνα δεν θέλει να προκαλέσει τριβές με την Ευρώπη ενώ σημείωσε πως έχει επέλθει συμφωνία με την Τρόικα και απομένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες.
Τέλος, αναφορικά με το θέμα της απελευθέρωσης των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα αυτό φαίνεται πως μετατείθεται για το 2014 και δεν αποτελεί μέρος της τρέχουσας διαπραγμάτευσης με το κλιμάκιο των δανειστών.
Υπενθυμίζεται πως στις 18:00 ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί με την Τρόικα.
http://www.koolnews.gr