30 Σεπ 2013

Ο οργασμός της αγελάδας

Γράφει το Παρατηρητήριο
του Lykavitos.gr

Πολλοί έχουν καεί. Κανείς δεν το έχει καταφέρει τόσο καλά όσο η Ντόρα.
Αντί για αρχηγός, που νόμιζε ότι θα γίνει, η Μπακογιάννη περιφέρεται σαν..
φάντασμα με ταγιέρ στα έδρανα της Βουλής, όταν δεν λείπει στο εξωτερικό καθώς έχει κάποια θέση στο Συμβούλιο της Ευρώπης ή στον ΟΑΣΑ ή κάτι τέτοιο-ποιος ασχολείται?
Η ζωή εκδικείται. Και καμιά φορά εκδικείται πολύ σκληρά.
Το πρόβλημα της Ντόρας δεν είναι ο Σαμαράς. Άλλωστε ο Σαμαράς με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη συγκρούστηκε το 1992 όχι με την κόρη του που έπαιζε τότε τη Διευθύντρια Γραφείου, την  παρατρεχάμενη, και εν τέλει την Υπουργό Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων.
Ξεπέρασε το σχέδιο συνένωσης που δεν έγινε ποτέ, όπως δεν έγινε Πρόεδρος της ΝΔ η Μπακογιάννη.
Λοιπόν το πρόβλημα της Ντόρας λέγεται Κυριάκος.
Πάει καλά στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  και τα συμπεράσματα δικά σας.
Δεν τον απειλεί τίποτα-ούτε ο Σαμαράς, ούτε η Τρόικα. Μόνο από μια πιθανή επιστροφή της Μαρέβας κινδυνεύει. Άλλωστε, ο Χριστοφοράκος θα μείνει στη Γερμανία για πάντα.
Η μεγάλη ανατριχίλα της Ντόρας είναι που ξέρει ότι ο Σαμαράς είναι ο τελευταίος της γενιάς της που φθάνει στην αρχηγία.
Έρχονται οι επόμενοι. Αλλά ποτέ δεν λες ποτέ και γι’ αυτό η Μπακογιάννη ψάχνει κάπου να πιαστεί.
Τα έβαλε με τα μέτρα που πάτωσαν την αγορά. Και τώρα τα έβαλε, κατόπιν εορτής, με τη Χρυσή Αυγή. Τα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου», δήλωσε, πρέπει να κατεβάσουν κοινό υποψήφιο στις αναπληρωματικές εκλογές που θα γίνουν στις περιφέρειες όπου ο Μιχαλολιάκος θα παραιτήσει βουλευτές. Αν παραιτήσει…..
Είναι αυτονόητο ότι αυτό δεν γίνεται. Όπως είναι αυτονόητο ότι αν δεν έχεις να πεις τίποτα, καλύτερα να μη μιλάς.  Ιδίως εάν η ενασχόληση του σογιού με τα πολιτικά σου έχει εξασφαλίσει εν dolce far niente (δηλαδή τη γλύκα του να μην κάνεις τίποτα, που λένε και οι Ιταλοί) ενώ ο πολύς κόσμος μετράει τα ευρώ του και δεν του φτάνουν.
Ο οργασμός της αγελάδας, πάντως, είναι του χρόνου αφού η Μπακογιάννη θέλει να γίνει Δαμανάκη στη θέση  της Δαμανάκη ή έστω σε μια καλύτερη θέση. Προσοχή, οιστρογόνα εν όψει.