25 Σεπ 2013

Δύο χρυσαυγίτες σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων...

crimenet.gr

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Στα χέρια του αντεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη, βρίσκεται ήδη κατάθεση από πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, που δίνει πλήρη στοιχεία γύρω από...

τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης και για πολλές εκδηλώσεις ή πράξεις της...



Ο αντεισαγγελέας έχει ενεργοποιήσει ήδη το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δεχτεί γύρω στα 2-3 τηλεφωνήματα από μέλη της οργάνωσης που είναι πρόθυμα να μιλήσουν.

Μέσα στη μέρα, δεν αποκλείεται ο κ. Βουρλιώτης να πάρει και δεύτερη κατάθεση.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς την προκαταρκτική εξέταση και σήμερα κατέθεσαν θύματα επιθέσεων από μέλη της Χρυσής Αυγής, που αναφέρονται στις 33 δικογραφίες.

Πρώτος κατέθεσε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ που δέχτηκε προ ημερών επίθεση από Χρυσαυγίτες στο Πέραμα και δήλωσε ότι «πρόκειται για εγκληματική οργάνωση και νεοναζιστικό μόρφωμα, που έκανε προπόνηση αρχικά σε σώματα μεταναστών και τελικά σκότωσε τον Παύλο Φύσσα».

Σε λίγο θα καταθέσει και ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας, Ναΐμ Ελχαντούρ, για όλους τους αλλοδαπούς που έχουν δεχθεί χτυπήματα και επιθέσεις από χρυσαυγίτες.

Σημαντική θεωρείται για την εισαγγελική έρευνα και η κατάθεση του συνταγματολόγου, Γιάννη Σωτηρέλη, ο οποίος προσήλθε νωρίς το πρωί στον αντεισαγγελέα και κατέθεσε τις απόψεις του γύρω από τον διαχωρισμό του πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής και της όποιας εγκληματικής οργάνωσης, αλλά ταυτόχρονα και το τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο ποινικός τόμος στην περίπτωση που πολιτικό κόμμα και εγκληματική οργάνωση συναντηθούν...