5 Σεπ 2013

Μεσολόγγι: Γιατρεύτηκαν οι «ψυχικά ασθενείς» μετά την κρίση!

Απίστευτα είναι τα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Γεγονός» σχετικά με την τεράστια μείωση των ατόμων που ελάμβαναν...

προνοιακά επιδόματα , κυρίως ως ψυχικά ασθενείς – βαριά αναπηροι στην περιοχή του δήμου του Μεσολογγίου.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μια λίγα χρονια, ο αριθμός αυτών των ατόμων, μειώθηκε δραματικά, από 800 σε 340 άτομα. Και πρόκειται αποκλειστικά για κατοίκους του σημερινού δήμου Μεσολογγίου. Ένα ακόμη στοιχείο είναι πως στο δήμο της Ναυπάκτου που έχει περίπου ίδιο πληθυσμό με αυτόν του Μεσολογγίου, τα άτομα που λαμβάνουν αυτά τα επιδόματα αυτά είναι πολύ λιγότερα σε αναλογία 1 προς 4.
«Έχουμε το μοναδικό προνόμιο ως περιοχή, οι ψυχικά νοσούντες, ενώ σε όλη την Ελλάδα αυξάνονται λόγω της κρίσης, στο Μεσολόγγι να μειώνονται» λένε χαρακτηριστικά πηγές από το δημαρχείο του Μεσολογγίου, όπου υπάλληλοι και αιρετοί έχουν στην κυριολεξία φρίξει με αυτά που βλέπουν πως συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια!Είναι ακόμη χαρακτηριστικό πως πολλοί από αυτούς που ελάμβαναν τα επιδόματα αυτά , είναι κάτοικοι περιοχών όπου ζουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.
Πλέον είναι εξόφθαλμο πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τις Υγειονομικές Επιτροπές που λειτουργούσαν τα προγουμενά χρόνια και εξέδιδαν αυτές τις βεβαιώσεις αναπηρίας, που μέσω αυτών, οι φερόμενοι ως ανάπηροι ελάμβαναν τα παχηλά επιδόματα για χρονια, ζημιώνοντας με εκατομμύρια ευρώ τα κρατικά ταμεία. Είναι κάτι που λίγο έως πολύ ψιθυρίζονταν στην περιοχή εδώ και καιρό, αλλά τώρα πλέον αποκαλύπτεται με συντριπτικά στοιχεία που δεν θα πρέπει να αφήσουν τους αρμοδίους ασυγκίνητους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Γ” τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί θα υποβληθούν επισήμως μέσω δημόσιας αναφοράς από την δημοτική αρχή καθώς και στο αρμόδιο Υπουργείο, που αναμένεται να κάνει τον δικό του έλεγχο. Από εκεί και πέρα, είναι ευνόητο πως και οι τοπικές δικαστικές αρχές καλούνται αυτεπάγγελτα να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση , ώστε να λογοδοτήσουν όσοι εμπλέκονται σε αυτην την ιστορία, όπου κι αν βρίσκονται.

Δειτε στους πίνακες που ακολουθούν, την μειωση των βαριά αναπήρων στον δήμο του Μεσολογγίου απο το 2010 μέχρι σήμερα καθώς και τον αντίστοιχο αριθμό αναπήρων στον δήμο Ναυπακτίας.  
http://www.agriniopress.gr