24 Σεπ 2013

Το "καθάρισε" για να μην ...καθαρίσουν τον προπονητή!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σε ποια μεγάλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας ξένος ποδοσφαιριστής έσωσε τον προπονητή του από περιπέτειες και με ποιον τρόπο; Ο σκύλος έχει το αποκλειστικό!..

Ο Μάρκους Μπεργκ με το γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΟΦΗ βοήθησε πρώτα τον Παναθηναϊκό να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς και μετά τον Γιάννη Αναστασίου να είναι πιο ήσυχος και να μπορεί να δουλέψει χωρίς τα σενάρια για τον πιθανό αντικαταστάτη του.
Οι καλοί φίλοι φαίνονται, άλλωστε, στα δύσκολα, όπως λέει και ο λαός. Ο Σουηδός αποτέλεσε προσωπική επιλογή του 40χρονου κόουτς, ενώ η γνωριμία τους μέτρησε για να πειστεί να έρθει στην Ελλάδα.

Βέβαια, και ο Αναστασίου "έβαλε πλάτη" για να πάρει ο Σουηδός το πιο υψηλό συμβόλαιο στον ...μνημονιακό Παναθηναϊκό, ενώ εγγυήθηκε για τον Μπέργκ στις "φωνές δυσπιστίας" που υπήρχαν μέσα στην ομάδα.
Το καλοκαίρι, όταν ο Αναστασίου επέμενε στην απόκτησή του, κάποιοι στον Παναθηναϊκό προβληματίζονταν από την καθοδική πορεία της καριέρας του. Ίσως και δικαιολογημένα καθώς είχαν "καεί" στο πρόσφατο παρελθόν με παίκτες τύπου ...Φορναρόλι. 

Μάλιστα, η επιλογή του Σουηδού έχει χρεωθεί αποκλειστικά στον προπονητή, όπως συμβαίνει και με τον Μέντεζ και γι΄ αυτό σε περίπτωση που δεν ...βγουν, είναι σίγουρο θα έχει και μεγαλύτερα προβλήματα.
Έτσι λοιπόν, όπως αποκαλύπτει η στήλη "Sportdog Penalty", το Σάββατο ο Σουηδός "καθάρισε" σχεδόν μόνος του το ματσάκι και για την πάρτη του κόουτς, καθώς του το είχε πει-υποσχεθεί πριν από τη σέντρα, θέλοντας έτσι να τον στηρίξει κόντρα σε ακούγονταν την προηγούμενη εβδομάδα.
Το γκολ ήρθε, η νίκη ήρθε και μαζί και η ηρεμία για τον Αναστασίου, ο οποίος πλέον με τον Μπεγκ φορμαρισμένο νιώθει πιο ασφαλής. Για να θεωρηθεί ωστόσο ο Σουηδός πετυχημένος, θα πρέπει να βάλει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος 12 με 15 γκολ...
Τουλάχιστον, ο Αναστασίου για τόσα τον υπολόγιζε σε συζητήσεις που έκανε το καλοκαίρι. Ρεκόρ καριέρας, πάντως, o Μπεργκ έχει 17 γκολ με τη Γκρόνιγκεν τη σεζόν 2008-09.
sportdog