5 Σεπ 2013

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Μετατρέπει την Αγία Σοφία, ξανά, σε τζαμί

Κάθε έννοια κοσμικού κράτους προσπαθεί να καταργήσει η κυβέρνηση της Τουρκίας γεμίζοντας την χώρα με τζαμιά ακόμη και εκεί που δεν χρειάζονται. Μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας από μουσείο σε τζαμί, τώρα η Άγκυρα ετοιμάζεται να ...
μετατρέψει σε μουσουλμανικό τέμενος και πάλι, την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.
Η προστατευόμενη από την UNESCO, Αγία Σοφία, μετά από 90 χρόνια σχεδόν παραδίδεται στο ευρύ κοινό για λατρευτική χρήση σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet Daily News.
«Υπάρχουν πλέον ενδείξεις ότι ορισμένες ομάδες προσπαθούν να καλλιεργήσουν στη λαϊκή γνώμη την αντίληψη ότι η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, το σύμβολο της χριστιανικής πίστης, θα πρέπει να μετατραπεί σε τζαμί» ανέφερε εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου το οποίο εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά την αίτηση που είχε υποβάλει ένας Τούρκος πολίτης στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση για να μετατραπεί –ξανά- η Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Η είδηση προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στη γειτονική χώρα, ενώ είναι η πιο δημοφιλής ανάρτηση στην αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet. Η εφημερίδα αναφέρεται και σε παλαιότερη αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου όταν η Turkish Airlines στο επίσημο φυλλάδιό της παρουσίαζε τη Μεγάλη Εκκλησία ως «τέμενος του Σουλτάνου».
http://www.koolnews.gr