16 Σεπ 2013

ΔΤ: ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ...ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ!

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ!!
Γράφει ο Κ.Π.
Με αμηχανία και απογοήτευση αντιμετωπίζουν κυβερνητικά στελέχη τις εξελίξεις στη «ΔΤ». Τρεις μήνες,  μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και είναι στο σημείο μηδέν. Παρά τις διαβεβαιώσεις, των κυβερνητικών...

εταίρων και της κυβέρνησης, ότι μετά το «μαύρο», θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα και όχι πέραν του διμήνου, η κατάσταση στη «ΔΤ» είναι τραγική. Μια τηλεόραση υποβαθμισμένη, αδιάφορη, ανύπαρκτη για το κοινό με ασπρόμαυρες ταινίες του '60. Χαμηλού επιπέδου δελτίο ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές υποβαθμισμένες δημοσιογραφικά και πολιτικά και την αντιπολίτευση να την αγνοεί επιδεικτικά.
Μάλιστα η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ Να μην επιτρέψει την είσοδο τ/ο συνεργείου της «ΔΤ» στο Βελλίδειο και ερώτηση δημοσιογράφου στη συνέντευξη Α.Τσίπρα, ήταν μια πράξη ταπείνωσης, για τη «Δημόσια τηλεόραση».
Η καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδίου, έχει δημιουργήσει προβλήματα στο Μαξίμου, Καψή, Μάναλη, συμβούλων του Πρωθυπουργού, αλλά και πυρά εναντίον Στουρνάρα, αφού το υπουργείο του χειρίζεται τα οικονομικά της «ΔΤ».
Αποτέλεσμα να χρεώνεται καθημερινά ο προϋπολογισμός του κράτους με αρκετές χιλιάδες ευρώ, χωρίς αποτέλεσμα και από την άλλη, να επιβαρύνεται με 350 και πλέον εκατ. Ευρώ από το κλείσιμο της ΕΡΤ, όταν πέρυσι για 300 εκατ. κόπηκαν συντάξεις!
Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα για την κυβέρνηση. Το «μόρφωμα» που γεννήθηκε με εξωμήτρια κύηση, είναι ένα  καζάνι που βράζει χωρίς βαλβίδα ασφαλείας!  Από την άλλη, οι «προσληφθέντες», με  μια προκήρυξη «παρωδία» εργάζονται χωρίς τηλεοπτικό εξοπλισμό, μέσα σε άθλιες συνθήκες στις πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις της ΥΕΝΕΔ προσπαθώντας να αναστήσουν το «νεκρό», με ιδιωτικές εταιρίες και συνεργεία που πληρώνονται με αδιαφάνεια και άγνωστες συνθήκες.
Οι υποχρεώσεις που έχει το «υβριδικό μόρφωμα» εσωτερικές και διεθνείς είναι πάρα πολλές, χωρίς καμία δυνατότητα να δώσει λύση. Κάτω από αυτές τις συνθήκες όπως λένε οι εργαζόμενοι, η ατμόσφαιρα είναι βαριά με άγνωστες προεκτάσεις αφού ο χρόνος πιέζει. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ήρθε και η παραίτηση του μέλους του ΕΣ κ. Σ.Σημόπουλου (ακούγονται και άλλα ονόματα) να μπλέξουν τα πράγματα. Πληροφορίες λένε ότι υπάρχει πρόβλημα και στην επιλογή ΔΣ και Δ/ντος συμβούλου. Αν αληθεύουν κάποια ονόματα, τότε είμαστε για τα πανηγύρια!!!
Σε αυτή την ωραία ατμόσφαιρα, ξεκίνησαν και παραιτήσεις διμηνητών  συμβασιούχων-ενώ θα βγει νέα προκήρυξη για κάποιες ειδικότητες που δεν έχουν συμπληρωθεί, όπως μοντέρ, ηχολήπτες και άλλες-δεν άντεξαν τις άθλιες και δουλοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ούτε τις ταπεινωτικές συμβάσεις που υπέγραψαν και αποχώρησαν. Για του λόγου το αληθές δείτε τις συμβάσεις! Κύριε Μάναλη θα πάθει υπερκόπωση το χέρι σας από τις υπογραφές των διμηνητών!!
Οι εργαζόμενοι δεν κατατάσσονται απλά στους δημοσίους υπαλλήλους! Αλλά και στους ΟΤΑ. Δηλαδή και ως εργαζόμενοι σε απορριμματοφόρα  Δήμων!  Δεν γνωρίζουν πότε, και πως θα πληρώνονται. Ούτε πόσα θα παίρνουν. Ότι λέει ο νόμος 4024/2011 ΦΕΚ 226...Είμαστε για γέλια!!!
Δείτε τη  σύμβαση που μας παραχώρησε εργαζόμεν(οη)..
 http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/blog-post_5454.html