10 Σεπ 2013

Αλήθειες και ψέματα για την Εθνική και την Τουρκία

Όχι μία αλλά δύο προτάσεις έχει στο γραφείο της και μελετά η διοίκηση της Εθνικής αναφορικά με την τουρκική θυγατρική της, Finansbank...


Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η μία προέρχεται απ' το γεωγραφικό χώρο της Μέσης Ανατολής, με το Κατάρ να θεωρείται ως το πλέον ύποπτο, ενώ η άλλη προέρχεται από την Δυτική Ευρώπη και έχει αμερικανικές επιρροές.

Και μπορεί η διοίκηση της Εθνικής να διαψεύδει το ενδεχόμενο, ωστόσο, ασφαλείς πληροφορίες θέλουν τη μία από τις δύο προσφορές να είναι εξαιρετικά ελκυστική και να έχει μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο της οδού Αιόλου.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η αντιπρόταση που έχει γίνει από την πλευρά της Εθνικής, προβλέπει ρευστοποίηση, σε πρώτη φάση, του 30% της Finansbank και εν ευθέτω χρόνω πώληση και του υπολοίπου 70% στον ίδιο επενδυτή.

Το ζητούμενο ωστόσο είναι πώς θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη γειτονική χώρα σε 5 - 6 μήνες από τώρα. Με την λίρα να αδυνατίζει και τη ρευστότητα να εξαντλείται, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα αναφορικά με το μέλλον της Τουρκίας, σε οικονομικό επίπεδο.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα απέναντι, υποστηρίζουν πως «το μόνο καλό νέο που ήρθε από εκεί τώρα τελευταία είναι ότι η Πόλη... έχασε του Ολυμπιακούς του 2020».
 http://www.voria.gr