2 Σεπ 2013

Το ηθικό και νόμιμο του κ. Ρουπακιώτη

Ο ...άτεγκτος πρώην υπουργός παίρνει αμοιβή από τους απολυμένους της ΕΡΤ

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του ως υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά, ο Αντώνης Ρουπακιώτης οργανώνει νομική επίθεση στο Δημόσιο με ...
αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ. Στο δικηγορικό του γραφείο έχουν απευθυνθεί περισσότεροι από εκατό απολυμένοι και ετοιμάζουν μαζικές αγωγές ζητώντας την ακύρωση των απολύσεων και την καταβολή των αποδοχών τους.
Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των αγωγών είναι η 11η Σεπτεμβρίου, οπότε συμπληρώνονται τρεις μήνες από το κλείσιμο της ΕΡΤ που έγινε αφορμή να αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα και να παραιτηθεί ο Αντώνης Ρουπακιώτης από υπουργός Δικαιοσύνης. Άλλωστε ο τελευταίος ως πρώην Πρόεδρος του ΔΣΑ, δεν είχε κρύψει την έντονη δυσφορία του για τον τρόπο που κατέβηκαν τα ρολά στην ΕΡΤ.
Πλέον , στο δικηγορικό του γραφείο οι εργασίες είναι πυρετώδεις προκειμένου όσοι απολυμένοι το επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην αγωγή, απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους στη δημόσια τηλεόραση και την καταβολή του συνόλου των αποδοχών τους, μέχρι εκείνη την ημέρα.
Η συμφωνία για τον κάθε έναν απολυμένο που θέλει να ακολουθήσει τη δικαστική οδό μέσω του συγκεκριμένου γραφείου είναι να καταβάλει αρχικά ποσό περίπου 250 ευρώ και συγκεκριμένα 200 ευρώ συν ΦΠΑ. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να καταβάλλει άλλα 250 ευρώ όταν θα εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο , ενώ έχει συμφωνηθεί και το ποσοστό –της τάξεως του 10%- που το δικηγορικό γραφείο «Ρουπακιώτης και Συνεργάτες» θα παρακρατήσει από τον κάθε απολυμένο που θα δικαιωθεί.
Ανάμεσα σε αυτούς που καταθέτουν αγωγή, είναι πάντως και αρκετοί εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ που έχουν ήδη προσληφθεί με δίμηνες συμβάσεις στη Δημόσια Τηλεόραση. Οι συνεργάτες του κ. Ρουπακιώτη, αφού μελέτησαν το κείμενο της σύμβασης, τους διαβεβαίωσαν ότι η υπογραφή τους δεν σημαίνει ότι απεμπολούν τα δικαιώματά τους και δεν είναι αποτρεπτική σχετικά με τη δυνατότητά τους να αναζητήσουν το δίκιο τους στις δικαστικές αίθουσες.
Παράλληλα με τη βασική αγωγή, όσοι επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν και δεύτερη , καταβάλλοντας επιπλέον 250 ευρώ, προκειμένου να διεκδικήσουν τις υπερωρίες και τα δεδουλευμένα των Σαββατοκύριακων του τελευταίου εξαμήνου στην ΕΡΤ, η μη καταβολή των οποίων είχε προκαλέσει τότε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πηγή ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (ένθετο SECRET)