7 Σεπ 2013

ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ KGB ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Επτά Ρώσοι πολίτες προτάθηκαν για μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
μεταξύ των πελατών που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση που κατέστρεψε το κυπριακό τραπεζικό σύστημα παρουσίασε η εφημερίδα Moscow Times....

Οι πιο γνωστοί, σύμφωνα με την Moscow Times είναι ο πρώην συνάδερφος του προέδρου Πούτιν στην KGB Vladimir Strzhalkovsky και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Norilsk Nickel.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι περισσότεροι από τους υποψηφίους είναι μεγάλοι καταθέτες της τράπεζας, οι οποίοι έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια, όταν τα λεφτά τους χρησιμοποιήθηκαν για τη διάσωση των υπό κατάρρευση κυπριακών τραπεζών το Μάρτιο.
Σύμφωνα με τον οίκο Moody's, σημειώνεται, οι Ρώσοι πελάτες είχαν καταθέσεις αξίας 15 δισ. ευρώ, στις κυπριακές τράπεζες τον Οκτώβριο του 2012. Αναφέρεται επίσης δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργίαδη, σύμφωνα με την οποία το 60% της τράπεζας θα περιέλθει στην ιδιοκτησία Ρώσων.
Αναφέρονται επίσης τα ονόματα των Anzhelika Anshakova, Dmitry Chichikashvili, Eriskhan Kurazov και Anton Smetanin, καθώς του αναπληρωτή προέδρου της Deutsche Bank για την Ανατολική Ευρώπη Igor Lazhevsky και του Vladimir Sidorov, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε ως αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων στην Vneshekonombank
http://www.makeleio.gr