7 Σεπ 2013

O απιστευτος ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ διαλεξτε ποιον ΑΝΤΩΝΗ πιστευετε!!!



Αντώνης Σαμαράς,  επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην 76η ΔΕΘ του 2011:

            «Έπρεπε να σιωπήσω στην πολιτική Παπανδρέου; Έπρεπε να...
συμμορφωθώ προς τις υποδείξεις; Έπρεπε να συνυπογράψω το λάθος; Γιατί; Για να γίνω αρεστός; Δεν είναι αυτή η πολιτική που ασκώ. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που μέ ΄μαθαν! Και δεν είναι αυτή η Ευρώπη που πιστεύω! 

Και κάτι ακόμα….με την πολιτική τους δεν διαλύουν μόνον την οικονομία. Δημιουργούν απογοήτευση, που γίνεται κατάθλιψη, που ήδη εξελίσσεται σε οργή. Και πυροδοτούν εκρήξεις, γιατί η οργή είναι πολύ κακός σύμβουλος. Λειτουργούν ακόμα διχαστικά, καλλιεργούν κοινωνικό αυτοματισμό… ό,τι χειρότερο! Στρέφουν την κοινωνία εναντίον του εαυτού της, αντί να ενώνουν διχάζουν, βάζουν στο στόχαστρο πότε τη μία κοινωνική ομάδα και πότε την άλλη. Πότε τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους, πότε τους καθηγητές, τους εστιάτορες, πότε τους φορτηγατζήδες, τους ταξιτζήδες, τους δημοσίους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς. Εξοντώνουν όλη τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους. Δημιουργούν μια ζούγκλα, που οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές, που διαλύει τα πάντα και παραλύει τα πάντα. Είμαστε αντίθετοι, προφανώς, σε αντικοινωνικές συμπεριφορές που πυροδοτούνται. Κατανοούμε πλήρως την αγανάκτηση του κόσμου».
Εκθεση Θεσσαλονικης 2013 ομιλια ΣΑΜΑΡΑ 
 Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα γιατί η χώρα τηρεί τις δεσμευσεις της», τόνισε, από το βήμα της 78ης Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έκανε έναν απολογισμό της, μέχρι τώρα, διακυβέρνησής του και έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα πλέον στέκεται στα πόδια της με το πλεόνασμα».

«Σκεφτείτε που ήμασταν πέρσι και που είμαστε φέτος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε «πως φέτος πιάνουμε το πρωτογενές πλεόνασμα». «Αν είχαμε βγει από το ευρώ, θα ήμασταν κράτος πάριας», τόνισε, εξαπολύοντας επίθεση σε όσους είχαν επενδύσει στη χρεοκοπία της χώρας.
 «Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, θα πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Μια νέα μετρολογία θα κάνει κακό στην οικονομία μας», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε πως «η Ελλάδα είναι άξονας σταθερότητας και σταθεροποίησης για ολόκληρη την περιοχή».
«Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και οι δανειστές πρέπει να κάνουν το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ και τώρα η Ελλάδα είναι υπολογίσιμη και θα γίνει ακόμη ισχυρότερη στο μέλλον. Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης».
Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως πλέον «σπάμε τα καρτέλ και τη γραφειοκρατία», ενώ έκανε λόγο για «πάρτι» στα Ταμεία, όπου πλέον θα μπει τάξη και δεν θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.
«Μπαίνει τάξη και στο φορολογικό σύστημα», πρόσθεσε, λέγοντας, ωστόσο, πως «φέτος είναι η πιο δύσκολη χρονιά».
«Οι πολίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν δυσβάστακτη φορολογία», αλλά όπως είπε «αυτό είναι μόνο για φέτος γιατί υπήρχαν χρέη από προηγούμενες χρονιές».
«Θα ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη», συμπλήρωσε και αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τόνισε πως το μέτρο πέτυχε και αυξάνονται τα φορολογικά έσοδα του Κράτους.
«Για πρώτη φορά πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα, η χώρα πιάνει τους στόχους και στέκεται στα πόδια της», επεσήμανε, ενώ διευκρίνισε πως «προτεραιότητες είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ένστολοι και όσοι έχουν επιβαρυνθεί άδικα».

«Μειώσαμε το χρέος κατά 145 δισ. ευρώ»

Αναφερόμενος στην ύφεση και την οικονομία, ο ίδιος δήλωσε: «Φέτος είναι η πρώτη φορά που στη μέση της χρονιάς υπάρχει εκτίμηση για μείωση της ύφεσης. Ο τουρισμός σημειώνει άνοδο ρεκόρ και εκτιμάται πως οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 18 εκατομμύρια».
«Στο τέλος της χρονιάς είμαι σίγουρος πως θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και η οικονομία θα ανακάμπτει», συμπλήρωσε.
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «ελάφρυνση της κοινωνίας με μέτρα για τους αδύναμους» και αναφέρθηκε στα προγράμματα για τους ανέργους με κοινωφελή προγράμματα.
«Για πρώτη φορά δίνουμε ασφάλιση σε επιχειρηματίες και στα μέλη των οικογενειών τους, που έκλεισαν τα μαγαζιά τους», είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια να περιμένει την ανάκαμψη αλλά την πετυχαίνει».
Αναφερόμενος στο χρέος, είπε πως «καταφέραμε να μειώσουμε τους τόκους του χρέους και να πετύχουμε το κούρεμα. Έτσι μειώσαμε το χρέος κατά 145 δισ. ευρώ».

Επίθεση σε «όσους αποδομούν την επιτυχία της κυβέρνησης»

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για ρεσιτάλ υποκρισίας και λαϊκισμού, τονίζοντας ότι «τα δυο άκρα δεν θα κυβερνήσουν, γιατί δεν μπορούν».
Ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο για προσπάθεια αποδόμησης της προσπάθειας που γίνεται, επισημαίνοντας: «Ότι πετύχαμε το πετύχαμε σε συνεργασία με τους εταίρους, όχι οδηγώντας σε σύγκρουση και σε έξοδο από το ευρώ». Κάτι που στενοχωρεί τους επικριτές μας, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας:
«Χάνουν την ψυχραιμία τους οι προφήτες της καταστροφής, επειδή όπως λένε είμαι αισιόδοξος. Νομίζουν ότι δεν βλέπω την ανεργία, τον πόνο; Δεν ξέρω ότι ο κόσμος ζορίζεται και υποφέρει; Μα αυτό ακριβώς που πολεμώ είναι η φτώχεια και η ανεργία».
Και πρόσθεσε:
«Εκείνοι καταψηφίζουν τα πάντα, κάθε νοικοκύρεμα, αντιδρούν κάθε φορά που μπαίνει η αστυνομία σε δημόσια κτήρια που επί χρόνια έχουν καταλάβει αναρχικοί, κατήγγειλαν ότι κλείσαμε την διεφθαρμένη ΕΡΤ, παραπονιούνται ότι δεν φέρνουμε επενδύσεις και όταν τις φέρνουμε θέλουν να τις διώξουν.
Είναι ένα ρεσιτάλ ανυπόφορου λαϊκισμού και υποκρισίας. Οι επικριτές μας οραματίζονται την καταστροφή της χώρας γιατί έχουν γίνει ένα με το χθες και πολύ στενοχωριούνται που η Ελλάδα γυρίζει την σελίδα στο αύριο».
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση και στη Χρυσή Αυγή, χαρακτηριζόντας τα μέλη της «νεοναζί» και επισημαίνοντας:
«Μιλάμε για εθνικό συμφέρον και θαυμάζουν τους τυράννους. Η παρουσία τους αποδυναμώνει τη χώρα», είπε και συμπλήρωσε, σε έντονο ύφος: «Τα δύο άκρα θέλουν να συγκρουστούν πάνω στα ερείπια της χώρας αλλά δεν θα τους περάσει γιατί κανείς από τους δύο δεν θα κυβερνήσει».

«Χτίζουμε μια νέα Ελλάδα»

«Η Ελλάδα που χτίζουμε θα είναι αντάξια αυτών που πολέμησαν και αγωνίστηκαν για την χώρα», είπε και συμπλήρωσε πως «πριν λίγα χρόνια τα παιδιά μας έφυγαν στο εξωτερικό. Είναι υποχρέωσή μας να τα φέρουμε πίσω και να χτίσουμε μια Ελλάδα πιο ανταγωνιστική».
«Τέλος η Ελλάδα που αναζητά προστασία και προστάτες. Πλέον θα αναζητά συμμάχους», είπε και πρόσθεσε: «Πλέον οι πολίτες θα αισθάνονται την ασφάλεια που τους χρωστά το Κράτος».
«Κάποιους τους ενοχλεί η θρησκεία και η Ιστορία μας αλλά θα δώσουμε τέλος σε όλα αυτά», συμπλήρωσε.
Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως σύντομα «η Ελλάδα θα απαλλαγεί από τα Μνημόνια και τους δανεισμούς και για αυτό παλεύει η κυβέρνηση».
Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, λέγοντας πως «η επιτυχία της χώρας θα είναι επιτυχία όλων των Ελλήνων».
«Τολμάμε για την Ελλάδα και ενώνουμε τους Έλληνες», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Η ΔΕΘ γυρίζει σελίδα

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της ΔΕΘ, λέγοντας: «Τις τελευταίες δεκαετίες, η ΔΕΘ έχασε τον εξαγωγικό της προσανατολισμό και έγινε έθιμο κάθε πρωθυπουργός να εξαγγέλλει πως θα μοιράσει επιδοτήσεις». Και πρόσθεσε:  η «ΔΕΘ γυρίζει σελίδα».
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα και στην αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη.
«Την ιστορική ταυτότητα της Μακεδονίας δεν την διαπραγματευόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «ο ρόλος της Μακεδονίας και της Θράκης ξεπερνά τα σύνορα με απόλυτη συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς».
«Η μάχη για την εξωστρέφεια αρχίζει από εδώ», τόνισε και σημείωσε πως «αφήνουμε για πάντα πίσω το παρελθόν».


Ερωτηματα ΦΩΝΑΚΛΑ:Συμμορφωθηκες κε ΣΑΜΑΡΑ για να εισαστε ΑΡΕΣΤΟΣ?
Συνυπογραψατε τελικα το λαθος?
Ποια πολιτικη ασκειτε?
ΑΛΗΘΕΙΑ ποια ΕΛΛΑΔΑ σας εμαθαν ?την ΕΛΛΑΔΑ της φτωχειας και της υποταγης?
Εξοντωνετε την μεσαια ταξη με την ολοκληρωτικη υποταγη σας ΝΑΙ η ΟΧΙ ?
Αυτη η πολιτικη που υπογραψατε δημιουργει ΖΟΥΓΚΛΑ στην ελληνικη κοινωνια