22 Σεπ 2013

WESTGATE MALL-ΝΑΪΡΟΜΠΙ Σφοδρή μάχη Ισραηλινών κομάντο με ισλαμιστές από όροφο σε όροφο (vid)

Πολεμώντας από όροφο σε όροφο η ειδική μονάδα Shyeret των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων  προσπαθεί να ανακαταλάβει το εμπορικό κέντρο "Westgate Mall" το οποίο καταλήφθηκε από ισλαμιστές τρομοκράτες της....
οργάνωσης αλ Σεμπάμπ (είναι το παρακλάδι της αλ Κάϊντα στην Ανατολική Αφρική).
Η μάχη είναι σφοδρη, δίνεται από όροφο σε όροφο και από κατάστημα σε κατάστημα, με τους τρομοκράτες να υπολογίζονται σε 15 άτομα. Οι συγκεκριμένοι πολεμιστές δεν έχουν σχέση με Άραβες τρομοκράτες. Οι Σομαλοί αντάρτες (φωτό ένας από τους τρομοκράτες από κάμερα ασφαλείας) είναι εξαιρετικοί μαχητές και πολύ ανθεκτικοί.
Μέχρι στιγμής οι αρχές κάνουν λόγο για 60 νεκρούς.
Η ισραηλινή μονάδα είναι περί τα 50 άτομα και έφτασαν σήμερα τα ξημερώματα στο Ναϊρόμπι (κατ'άλλες πηγές χθες ρο βράδυ).
Η Κένυα είναι μια χώρα όπου το Ισραήλ έχει ισχυρές προσβάσεις και εμπορικά ενδιαφέροντα, ενώ το Mall είναι ιδιοκτησίας ισραηλινού ομίλου.
Ο πρόεδρος της Κένυας ανακοίνωσε ότι ένας ανιψιός του και η αρραβωνιαστικιά του είναι ανάμεσα στους 59 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από την επίθεση των ενόπλων στο εμπορικό κέντρο, ενώ υπάρχουν και πολλοί δυτικοί πολίτες νεκροί.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν σκοτωθεί πολλά μικρά παιδιά που βρισκόνουσαν σε μία εκδήλωση για παιδιά εκείνη την ώρα μέσα στο Mall.
«Οι εγκληματίες βρίσκονται τώρα συγκεντρωμένοι σε ένα σημείο μέσα στο κτίριο. Με τους επαγγελματίες που βρίσκονται εκεί, διαβεβαιώνω τους πολίτες της Κένυας ότι έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία να τους εξουδετερώσουμε επιτυχώς», δήλωσε ο πρόεδρος της Κένυνας, Κενυάτα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.
Η μάχη είναι σκληρή καθώς οι τρομοκράτες της αλ Κάιντα έχουν παγιδεύσει πολλά σημεία όπου βρίσκονται όμηροι και πυροδοτούν τα εκρηκτικά όταν τους πλησιάζουν οι Ισραηλινοί
Ο πρόεδρος της Κένυας  επιβεβαίωσε ότι οι Σομαλοί αντάρτες πράγματι ανακοίνωσαν ότι αυτοί ευθύνονται για την επίθεση, επισημαίνοντας όμως, πως οι αρχές της χώρας διεξάγουν έρευνα για να «καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα» για το ποιος ευθύνεται για την αιματηρή ενέργεια.
«Θα τιμωρήσουμε τους εγκεφάλους αυτής της πράξης άμεσα και πραγματικά πολύ οδυνηρά», υπογράμμισε και διαβεβαίωσε ότι «θα πληρώσουν για τις ειδεχθείς και κτηνώδεις αυτές πράξεις».







 
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr