14 Οκτ 2013

Επίθεση στις Σκουριές: Ελεύθεροι οι 2 από τους 4 κατηγορούμενους! - Ξεσηκωμός στην Ιερισσό - Ετοιμάζουν υποδοχή ηρώων

Αφέθηκαν ελεύθεροι και οι δυο χωρίς εγγύηση αλλά με περιοριστικούς όρους
- Οι δυο είχαν κατηγορηθεί ότι μαζί με άλλους επιτέθηκαν σε φορτηγό της Ελληνικός Χρυσός το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου στις Σκουριές Χαλκιδικής
- Οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα στην Ιερισσό ..
- Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής στο Newsit

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες των Σκουριών μετά από 6 μήνες με αυτεπάγγελτη διαδικασία μετά από απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Και οι 2 αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς χρηματική εγγύηση αλλά με περιοριστικούς όρους. Απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση παρουσίας του στον ΑΤ της περιοχής τους

Ο εισαγγελέας πρότεινε να παραταθεί η προφυλάκιση αλλά η προεδος του συμβουλίου δεν εκανε δεκτή την εισήγηση

Οι συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί ότι συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση της 17ης Φεβρουαρίου στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός.

Σύμφωνα πληροφορίες, είχε βρεθεί γενετικό υλικό του πρώτου συλληφθέντα σε σκούφο κοντά στο εργοτάξιο, ενώ ο δεύτερος βρέθηκε με κυνηγετικό όπλο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Αυτή την ώρα στη Ιερισσό οι καμπανες χτυπούν χαρμόσυνα, ενώ οι κάτοικοι ετοιμάζουν υποδοχή ηρώων στους δυο συμπολίτες τους.

"Αυτή η απόφαση σημαίνει για εμάς οτι σε πρώτη φάση, όλα όσα καταγγέλθηκαν και έχουν ήδη γραφτεί σε 3 δικογραφίες παίρνουν μια νέα μορφή. Εχουμε εμπιστοσύνη στον Εφέτη Ανακριτή ο οποίος θα αναλάβει πλέον την έρευνα όλης της υποθεσης. Αυτο για εμάς σημαινει μια πρώτη αποκατάσταση της δικαιοσύνης και μας δίνει ελπίδες οτι όλα μέχρι τέλος θα πάνε καλά για να αναγνωριστεί ο δίκαιος αγώνας μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος των κατοίκων της Ιερισσού, Τόλης Παπαγεωργίου στο Newsit.

Και πρόσθεσε: "Ηδη χτυπούν οι καμπάνες στο χωριό και στα γύρω χωριά και περιμένουμε τα παιδιά να ερθουν μετά από 6 μήνες, που όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει για νέα παιδιά, οικογενειάρχες η φυλακή".