Από τον Χάρη Φλουδόπουλο
Την παραίτηση πέντε μελών από το επταμελές Δ.Σ του ΔΕΣΦΑ ζήτησε χθες το ΥΠΕΚΑ. Επίσης, αντικαταστάθηκε ο Πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του διαχειριστή συστήματος φυσικού αερίου, το οποίο θυμίζουμε πως έχει ήδη πουληθεί στην ..
εταιρεία Socar του αζερμπαιτζάν.

Νέος διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει το στέλεχος της ΔΕΠΑ, Αντώνης Νάτσικας και πρόεδρος του Δ.Σ, ο καθηγητής Μιχάλης Ξιφαράς, οι οποίοι αντικατέστησαν τους κκ Γιώργο Παπαρσένο-photo και Πάνο Μαυροκέφαλο, αντιστοίχως.

Οι αλλαγές, πιθανότατα να σχετίζονται όπως εκτιμούν πηγές της αγοράς, και με το γεγονός ότι οι Αζέροι της Socar είχαν ζητήσει να έχουν ενός είδους πρόσβαση στις αποφάσεις που αφορούν στη διοίκηση της εταιρείας για το χρονικό διάστημα μέχρι και την ολοκλήρωση της μεταβίβασης.

Η ολοκλήρωση της πώλησης αναμένεται στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 καθώς εκκρεμούν μια σειρά απο αιτήσεις της συναλλαγής (Ελεγκτικό συνέδριο, ΡΑΕ, Ευρωπαική Επιτροπή Ανταγωνισμού, Ευρωπαική Επιτροπή Ενέργειας).

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η πλευρά των Αζέρων εμφανιζόταν να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για αποφάσεις που ελήφθησαν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του ΔΕΣΦΑ τον Ιούνιο.

Ωστόσο, τόσο επισήμως από την πλευρά της Socar όσο και από τις ελληνικές αρχές, τονίζεται ότι η μέχρι τώρα συνεργασία με τους νέους ιδιοκτήτες του ΔΕΣΦΑ, βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.


Πηγή:www.capital.gr