6 Οκτ 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΔΙΚΤΥΟ Aκουμπάνε τον επιχειρηματία που χορηγούσε την Χρυσή Αυγή σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ

Mια ανάσα από τον "συμπαθών επιχειρηματία" ο οποίος χορηγούσε την Χρυσή Αυγή σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ βρίσκονται οι Αρχές σύμφωνα...
με ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής. Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για ένα σκοτεινό και πανίσχυρο δίκτυο ενώ το «κόλπο γκρόσο» ήταν η δημιουργία ενός μιντιακού ομίλου, επιδιώκοντας να ελέγξει έστω και εμμέσως τηλεοπτικό σταθμό.
Στον εντοπισμό των χρηματοδοτών της εγκληματικής οργάνωσης εστιάζονται οι έρευνες των Αρχών.
Θεωρούν πως πίσω από τις «χορηγίες» κρύβεται ένα σκοτεινό και πανίσχυρο δίκτυο.

Τα μαύρα ταμεία της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», αποτελούν το κλειδί για την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης, αλλά και για την εξουδετέρωση όλου του δικτύου που εξασφάλιζε γενναιόδωρη χρηματοδότηση στην ηγεσία της οργάνωσης.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι έχει γίνει άτυπη έρευνα από το ΣΔΟΕ, ενώ η Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος με επείγουσα επιστολή στις τράπεζες ζητά να ανοίξουν και να ελεγχθούν οι καταθέσεις και οι κινήσεις λογαριασμών στο όνομα των βουλευτών και της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι η οργάνωση έχει ανοίξει περί τα 70 γραφεία σε όλη τη χώρα, έχοντας αναλάβει την κάλυψη των ενοικίων και των λειτουργικών εξόδων. Το «κόλπο γκρόσο» ήταν η δημιουργία ενός μιντιακού ομίλου, επιδιώκοντας να ελέγξει έστω και εμμέσως τηλεοπτικό σταθμό. Πληροφορίες φέρουν «συμπαθών επιχειρηματία» να βρίσκεται πίσω από την υποστήριξη φιλικών εταιρειών προς τη Χ.Α., αλλά η διασύνδεσή του δεν μπορεί να επαληθευτεί -επί του παρόντος- από τις Αρχές.

Η προστασία σε καταστήματα και επιχειρήσεις φαίνεται να ήταν μια από τις πλέον διαδεδομένες δραστηριότητες της οργάνωσης, σύμφωνα με το «Έθνος». Το παρεμπόριο και ο έλεγχος μικροπωλητών έχει αναφερθεί και σε καταθέσεις μαρτύρων.


Η οργάνωση φέρεται να μισθοδοτεί περί τους 700 ανθρώπους και υπολογίζεται ότι δαπανά περί τις 500 χιλ. ευρώ μηνιαίως. Η ηγεσία, σύμφωνα με καταθέσεις, έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, καθώς διευκολύνονταν οι πληρωμές και η κατοχή μεγάλων ποσών σε μετρητά.
 http://kourdistoportocali.com/post/30284/xorigos-xrisisaygis