2 Οκτ 2013

Περικοπές στις ελληνικές τράπεζες με τις ευλογίες της Τρόικας- 820 καταστήματα θα κλείσουν

Τα νέα πλάνα αναδιάρθρωσης των τραπεζών προβλέπουν δραστικές μειώσεις καταστημάτων, προσωπικού και δαπανών.Τα νέα business plans των τραπεζών για την επόμενη τριετία προβλέπουν δραστικές μειώσεις στα έξοδα και...
έχουν ήδη συμφωνηθεί με την DG Comp κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γ. Κούπμαν στην Αθήνα.
Το δίκτυο των τραπεζών θα μειωθεί εκτεταμένα καθώς τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν συμφωνήσει να κλείσουν 820 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Αντίστοιχη θα είναι και η μείωση των εργαζομένων στους ομίλους, παρόλα αυτά στα πλάνα έχουν συνυπολογιστεί και οι μειώσεις του προσωπικού που θα προέλθουν από την απόσυρση ή πώληση των θυγατρικών στα Βαλκάνια, αλλά και από την πώληση θυγατρικών εταιριών εκτός τραπεζικού κλάδου, όπως παραδείγματος χάρη ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ασφαλιστικές εταιρίες.
Επιπλέον, στα νέα σχέδια έχει υπολογιστεί η ωρίμανση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, αλλεπάλληλα προγράμματα εθελουσίας παραίτησης και προγράμματα μακροχρόνιων αδειών.
Η Εθνική Τράπεζα θα αναγκαστεί να κρατήσει 490 από τα 640 καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα και αντίστοιχα 10.500 εργαζόμενους από τους 14.400. Επίσης οι λειτουργικές δαπάνες της θα περιοριστούν από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ και 990 εκατομμύρια ευρώ.
Στην τράπεζα Πειραιώς από την άλλη, 850 καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν υπό 13.000 εργαζόμενους και λειτουργικά έξοδα στα 950 εκατομμύρια. Τέλος στη Eurobank τα εναπομείναντα καταστήματα θα είναι 380 με 8000 εργαζόμεους και 600 εκατομμύρια ευρώ λειτουργικά έξοδα.
 http://www.koolnews.gr