11 Οκτ 2013

Τα τρία τίποτα

Γράφει το Παρατηρητήριο
του Lykavitos.gr
Τρεις φορές το τίποτα δεν κάνει τίποτα. Ή μάλλον κάνει αρκετά εκατομμύρια ευρώ που θα ξοδέψει ο Γιάννης Σγουρός για να γίνουν γήπεδα μπάσκετ σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης του τίποτα έδωσε κοινή συνένετυξη Τύπου μαζί με άλλα δύο τίποτα της πολιτικής. Ένα από τη ΝΔ και έναν από το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Γιάννη Μανιάτη.
Εκτός από το να είναι τίποτα δεν έχουν κάνει και ποτέ τίποτα.
Ο Μανιάτης κοροιδεύει με ύφους Αργείου κοτοπουλά τον κόσμο, ψάχνοντας πετρέλαιο στο Κατάκωλο και τα Γιάννενα ενώ τα σούρτα-φέρτα με διάφορες ξένες εταιρείες πάνε αβέρτα.
Και ο Χατζηδάκης, γνωστή χαμηλοβλεπούσα του φιλελευθερισμού, χάρισε την Ολυμπιακή στον Βασιλάκη πουλώντας την τάχα στον Βγενόπουλο έναντι πινακίου φακής.
Τα τρία τίποτα έκαναν συνέντευξη τύπου για να εξαγγείλουν «έργα» που παπαγαλίζουν διάφοροι κολλητοί τους στα ΜΜΕ.
Ψάχνω να καταλάβω γιατί έχει μαζέψει στην αυλή του αυτά τα τρία τίποτα ο Σαμαράς. Κάτι βρίσκω.
Ο Μανιάτης είναι από το Άργος, όπως και η Γεωργία. Και συμπεριφερόταν από εποχής Παπανδρέου ως βουλευτής της ΝΔ. Δηλαδή αβέρτα γλύψιμο και ενημέρωση για τον Αντώνη.
Ο Χατζηδάκης κολλάει σε όλους τους αρχηγούς της ΝΔ όπως οι τσίχλες στη σόλα των παπουτσιών.
Όσο για τον Σγουρό ανήκει στη μεγάλη σχολή από ανεγκέφαλους αθλητές που έβγαλε η ελληνική πολιτική. Ιωαννίδης και Κικίλιας ήταν ΝΔ. Τουλάχιστον αυτός είναι ΠΑΣΟΚ.
Πάνε – λυτοί και δεμένοι διαπλεκόμενοι-να τον φορτώσουν στον Σαμαρά για υποψήφιο Περιφερειάρχη με στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν πρέπει να πάει χαμένος ένας άνθρωπος που σκέφτηκε να βγάλει τον Λάκη Γαβαλά από τη φυλακή αγοράζοντας το ακίνητο του στην Αττική οδό!
Όσο για τα γήπεδα μπάσκετ (ενώ ούτε το ΣΕΦ μπορεί να συντηρηθεί) πάνε να εξυπηρετήσουν ομάδες και παράγοντες. Μπας και φέρουν ψηφαλάκια και λοβιτούρες.
Μόνο που ο Σγουρός δεν ξαναβγαίνει με τίποτα.