17 Οκτ 2013

Άνοιξε κουβέντα η κινητικότητα Σημίτη

Συζητήσεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της σοσιαλδημοκρατίας γενικότερα προκαλεί η …κινητικότητα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη το τελευταίο διάστημα.
Ο κ. Σημίτης έσπασε την σιωπή του-έπειτα από μία...
παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αφωνίας- τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη.
Τότε μίλησε για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου κόμματος και ενός νέου ξεκινήματος στα πρότυπα της εμφάνισης του ΠΑΣΟΚ το 1974. Πήρε επίσης διακριτές αποστάσεις από το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ αφήνοντας αιχμές για τον Γ. Παπανδρέου και τον τρόπο που διαχειρίστηκε ως πρωθυπουργός την οικονομική κρίση.
Πριν από μερικές ημέρες ο κ. Σημίτης μέσω συνεργατών του έπλεξε το εγκώμιο του σημερινού υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα -ο οποίος σημειωτέον ήταν συνεργάτης του την περίοδο της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ προσθέτοντας ότι είναι πιο αισιόδοξος από ότι πριν για την οικονομία.
Αίσθηση προκάλεσε και το σχόλιό του για τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι κάνει καλή δουλειά με τα ταξίδια του στο εξωτερικό!
Η πιο πρόσφατη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού αφορούσε το κείμενο των «58″ για την Κεντροαριστερά το οποίο χαρακτήρισε πολύ θετικό λέγοντας ότι θα βοηθήσει στην έξοδο από την κρίση.
Πολλοί πλέον, πιστεύουν ότι τα ανοίγματα του κ. Σημίτη προς την δεξιά του κ. Σαμαρά αλλά και προς την Κεντροαριστερά δεν είναι τυχαία, αλλά σχετίζονται με μία βαθύτερη διάθεσή του πρώην πρωθυπουργού να είναι υποψήφιος τον χειμώνα του 2015 για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Εξ αυτού του λόγου λένε, άσκησε προσφάτως αυστηρή κριτική στην ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη, καθώς ο τελευταίος εμφανίζεται ως φαβορί για την διαδοχή του Κάρολου Παπούλια.