18 Οκτ 2013

Εφοπλιστές με όπλα – Εφοπλιστές με κοινωνικό έργο

Του Γιάννη Ντάσκα
Ένας εφοπλιστής  με το όνομα Πάλλης περιφερόταν πριν από λίγους μήνες από το Κολωνάκι στα διάφορα ΜΜΕ και έβαζε χρήματα δικά του και του εφοπλιστή Ρέστη και έκανε κουμάντο.
Πολλοί γνώριζαν ότι πίσω του σέρνει ένα..
μεγάλο μαύρο σάκο αλλά παρίσταναν ότι δεν ήξεραν και δεν καταλάβαιναν… Και “κύριε εφοπλιστά” τον ανέβαζαν “σπολάτη κύριε Εφοπλιστά” τον κατέβαζαν.
Σήμερα ξέρουν όλοι ότι ήταν ο σύγχρονος Χίτλερ, μια απεχθής  φυσιογνωμία που σκύλευε και σκυλεύει στα εκατομμύρια των θυμάτων του ναζισμού. Πότης αίματος στην κυριολεξία. Όχι για τους ύμνους στον Χίτλερ αλλά για όσα θα αποδειχθούν στο εγγύς μέλλον για τα χιλιάδες όπλα στα κοντέινερ,τους κατασκόπους,τους αντικατασκόπους, τους πειρατές και αντιπειρατές, το μαύρο εμπόριο όπλων…
Ένας άλλος πασίγνωστος για την ισχύ του εφοπλιστής πήγε πριν μερικές ημέρες σε νοσοκομείο (ιδιωτικό) να κάνει μια εξέταση. Αυτή κόστιζε οκτώ (8) ευρώ. Και περίμενε με τις ώρες για να γίνει η πληρωμή μέσω του βιβλιαρίου του Ταμείου!
Έτσι είναι οι εφοπλιστές όλοι;
Όχι βέβαια.
Υπάρχουν και κάποιοι η έστω κάποιες πλευρές τους που δείχνουν άλλους δρόμους.
Η παραλιακή θα αλλάξει με Λυρική Σκηνή κλπ στο σημείο του παλαιού Ιπποδρόμου και πρωτοστατεί εκεί το χρήμα του εφοπλιστή Νιάρχου. Μέγα έργο,απόλυτα απαραίτητο.Μερικοί λένε ότι κέρδισε πολλαπλάσια,έδωσε και κάποια μέσω Ιδρύματος για έργα που θα βοηθήσουν να “φαγωθούν” με τρόπο κι άλλα χρήματα από διάφορες κατευθύνσεις.
Η προσωπική ανεπάρκεια και ιδιοτέλεια διαχειριστών και άλλων είναι λόγος να μην πούμε “μπράβο” για το έργο που θα ωφελήσει τα μάλα πολίτες έξω από το χορό της πολιτικής και επιχειρηματικής εξουσίας;
Μετά το νοσοκομείο “ΕΛΠΙΔΑ” (με το οποίο μας παραζάλισε είναι αλήθεια το ΜΕΓΚΑ) που παρέχει ογκολογική βοήθεια σε παιδιά και ένας άλλος γνωστός εφοπλιστής έκανε μια πολύ σημαντική δωρεά. Ο Άδωνις Γεωργιάδης εγκαινιάζει σε λίγο στο Σωτηρία την Ογκολογική Πτέρυγα “ΑΡ. ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ»,δωρεά του γνωστού εφοπλιστή. Πτέρυγα πολύ μεγάλη και ικανή να παράσχει ογκολογική θεραπεία σε πολλούς πολίτες.
http://www.paraskhnio.gr