17 Οκτ 2013

Στερεύουν από τρόφιμα τα Κοινωνικά Παντοπωλεία! Μειώνονται οι έχοντες να προσφέρουν

Βαθαίνει η ανθρωπιστική κρίση που συντελείται στη χώρα μας, όσο κι αν οι κυβερνώντες προβάλλουν μια ψεύτικη εικόνα. Τελευταίο σοβαρό σύμπτωμα οι ελλείψεις τροφίμων και σε Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα οποία...
συμβάλλουν ουσιαστικά στην σίτιση απόρων.
Ενδεικτική της κατάστασης είναι η δραματική έκκληση για ενίσχυση που απευθύνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων καθώς, όπως αναφέρεται, με δυσκολία λόγω έλλειψης επαρκών ποσοτήτων ολοκληρώθηκαν οι διανομές τροφίμων Σεπτεμβρίου σε 150 εξυπηρετούμενες άπορες οικογένειες!
Η παρατεινόμενη οικονομική κρίση που ελάχιστους Έλληνες έχει αφήσει ανέγγιχτους, περιορίζει αισθητά τις προσφορές τροφίμων, ιδιωτών και επιχειρήσεων, στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα οποία λειτουργούν σχεδόν σε όλους τους δήμους της χώρας.
Μειώνεται συνέχεια ο αριθμός όσων έχουν για να προσφέρουν
Στην ανακοίνωση του Δήμου Θηβαίων τονίζεται ότι: «από τον Ιούλιο, που πραγματοποιήθηκαν οι προηγούμενες διανομές, μέχρι και το Σεπτέμβρη τα ράφια του παντοπωλείου παρέμεναν με ελάχιστα τρόφιμα, καθώς μειώθηκε αισθητά η προσφορά προϊόντων στα καλάθια του παντοπωλείου, που έχουν τοποθετηθεί στα σούπερ μάρκετ και τα σχολεία της πόλης γι’ αυτό το σκοπό».
Προκειμένου να καταστούν δυνατές οι διανομές τροφίμων στις 150 άπορες οικογένειες της περιοχής και τον Οκτώβριο, Δήμος Θηβαίων και Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου έκαναν έκκληση προς όλους, για ενίσχυση σε τρόφιμα.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αγγελίδη και Πελοπίδου και είναι ανοιχτό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή χάρη στην πολύτιμη βοήθεια εθελοντριών.
http://www.nez.gr/archives/29209