16 Οκτ 2013

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Την ώρα που η Ήπειρος δέχεται το ένα χαστούκι μετά το άλλο, οι αντιδράσεις είναι ελάχιστες, μεμονωμένες και συνήθως γίνεται εκκωφαντική η σιωπή των βουλευτών του κυβερνητικού... τόξου!
Την ώρα που τα πράγματα οδηγούνται στο ...
«μη χειρότερα» είναι εντυπωσιακή η απουσία οποιασδήποτε πίεσης στο κοινοβούλιο.
Την ημέρα που ανακοινώνονταν τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία και αποδεικνύονταν με αριθμούς ότι ο ένας στους τρεις Ηπειρώτες είναι άνεργος, βουλευτές και κομματικοί παράγοντες ασχολούνταν με τους διορισμούς διοικητικών στα νοσοκομεία.
Με άλλα λόγια ασχολούνταν με τον τρόπο που θα μοιράσουν τις θέσεις (ποιο νοσοκομείο θα πάρει η Νέα Δημοκρατία και ποιο θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ) και ποιους θα τοποθετήσουν, όχι απαραιτήτως από όσους έχουν υποβάλλει αίτηση, αλλά από κείνους που έχουν τα κομματικά γαλόνια.
Την ημέρα που διέρρευσε η πληροφορία ότι η τρόικα θα βάλει λουκέτο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων όπως και σε άλλα 22 της χώρας, βουλευτές από άλλους νομούς έσπευσαν να τοποθετηθούν με δηλώσεις κι ανακοινώσεις τους....
Στα Γιάννινα ουδείς....
Την ημέρα, που ήταν μία από τις χειρότερες, από ιδρύσεως του Πανεπιστημίου της Ηπείρου, οι βουλευτές της Περιφέρειας, δεν βρήκαν να πουν ούτε μία λέξη.
Και φυσικά για όλα αυτά δεν βρήκαν να πουν ούτε μία λέξη οι εκπρόσωποι των τοπικών κομματικών μηχανισμών, οι οποίοι πιστεύουν ότι ακόμη μπορούν να επιδίδονται σε εκλογομαγειρέματα....
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που ανακοινώθηκε η πώληση της Δωδώνης και η κατάσταση στην ηπειρωτική κτηνοτροφία είναι χειρότερη από ποτέ...
Τα ξένα κεφάλαια ακόμη δεν έχουν εισρεύσει στην περιοχή και οι πολυδιαφημισμένες επενδύσεις των Ρώσων έμειναν κάπου στο δρόμο!
Ούτε μία λέξη αυτοκριτικής από κείνους που πανηγύριζαν!!!
Την ώρα που τα πράγματα στην Ήπειρο έχουν μπει σε μία τροχιά που οδηγεί στον όλεθρο, για τους τοπικούς εθνοπατέρες έχει μεγαλύτερη σημασία η μοιρασιά στα νοσοκομεία....
Σαν να επρόκειτο οι νέοι διοικητές που θα τοποθετηθούν να μπορούν κιόλας ν' αναστήσουν το πεθαμένο εθνικό σύστημα υγείας!
makeleio