17 Οκτ 2013

ΑΡΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης
Υποναύαρχος ε.α ΠΝ

Η αγωγή του συναδέλφου Παναγιώτη Σταμάτη, κατά του πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, για το γνωστό προεκλογικό του σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», που ..δολίως υφάρπαξε την ψήφο μας και εντέχνως μας οδήγησε στο «μνημόνιο» και η εν συνεχεία παραπομπή της υπόθεσης από τον Εισαγγελέα στη Βουλή, με το αίτημα να εξετασθεί η «άρση της ασυλίας του» για την περεταίρω διερεύνηση του θέματος, ξαφνικά αποκτά ξεχωριστή δυναμική, όσο αφορά κυρίως στη «σημειολογία» της !!
Το πιθανότερο είναι ότι τελικά...
δεν πρόκειται να στοιχειοθετήσει κάποια «κατηγορία» που θα επιφέρει «ποινή», καθώς βλέπω ότι οι απανταχού διάφοροι «συνήγοροι» του, αναπτύσσουν τη θεωρία ότι : «προεκλογικά πολλά λέγονται που δεν πραγματοποιούνται» ή ότι «οι πολιτικοί κρίνονται (σσ αθωώνονται) από τον ίδιο τον λαό, στις εκλογές» - κάτι δηλαδή, σα δεδομένο στα πολιτικά μας πράγματα και αρμόζον για την «ποιότητα» της κοινωνίας μας (κατ' αυτούς) !!
Άρα, το σκεπτικό της ενδεχόμενης αθώωση του πρώην Πρωθυπουργού μας (αλλά και στο πρόσωπο του ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ), θα είναι, είτε «.. λόγω βλακείας» (νόμιζα, δεν ήξερα, δεν κατάλαβα, με κορόιδεψαν, κλπ), είτε «.. λόγω επαγγελματικής ιδιότητος»(πολιτικός = ψεύτης) !!
  Όμως το σημαντικό, δεν είναι το γεγονός αυτό καθ' αυτό της ποινικής δίωξης του πρώην Πρωθυπουργού (αλλά και των κ.κ. Βενιζέλο και Σαχινίδη, σε άλλη ταυτόχρονη, παρεμφερή υπόθεση), αλλά η ΣΥΓΚΥΡΙΑ που το θέμα έρχεται στη Βουλή και το ΠΩΣ αυτή θα το χειριστεί !!

 Το θέμα έρχεται στη Βουλή, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ από αποφάσεις της, για άρση ασυλίας βουλευτών (έστω και Χρυσαυγιτών), για λόγους που υπό διαφορετικές περιστάσεις, θα χαρακτηρίζονταν επουσιώδεις και ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ (ενδεχομένως) στοιχειοθετηθούν και αντίστοιχες εισηγήσεις, για βουλευτές «άλλων» πολιτικών χώρων!!
 Ενδιαφέρον λοιπόν αποκτά, όχι τόσο η αναμενόμενη επιλογή της Συμπολίτευσης, αλλά κυρίως της Αντιπολίτευσης, που θα έχει την έννοια της ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ και της συνομολόγησης ότι : «ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ», σε περίπτωση άρνησης άρσης της ασυλίας του πρώην Πρωθυπουργού. Να επισημάνω δε ότι, όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης είχαν υποβάλλει αντίστοιχο αίτημα - άρα ιδού . η ευκαιρία, να δείξουν ότι το εννοούσαν και ότι δεν μας κορόιδευαν!!
  Η βούληση, η απαίτηση του λαού, αλλά και κάθε έννοια ηθικής και δεοντολογίας, είναι δεδομένη και απαιτεί κάποια στιγμή να λογοδοτήσουν οι πολιτικοί, για την ασύστολη κοροϊδία, τον εμπαιγμό του λαού και την καταστροφή στην οποία τον οδήγησαν οι πολιτικοί ηγέτες του και πρωτίστως ο «Πρωθυπουργός του Μνημονίου»!! Αυτή η βούληση του λαού, ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ, από κάθε άλλη (ψευτο)κάθαρση και τιμωρία, ανθρωπάριων υπόλογων του κοινού ποινικού δικαίου, λήσταρχων και εγκληματιών της νύχτας !!
Εδώ λοιπόν, η Βουλή (και το πολιτικό μας σύστημα), θα κληθεί πλέον να επιλέξει και να αποφασίσει :
 «Τη Ζαρούλια» (για μια σφαίρα στην τσάντα της) ή «Τον Παπανδρέου» (για μια σφαίρα, στον εγκέφαλο 10.000.000 Ελλήνων) !!
  Υ.Γ. Θα ήθελα να ζητήσω συγχώρεση, τόσο από τον Χριστό μας, όσο και από τον Βαραββά, για τη βλαστήμια μου, που πάνω στο λογοπαίγνιο μου, να τους ενέπλεξα, σε μια τέτοια . αθλιότητα και ανηθικότητα !!