21 Οκτ 2013

Περιεργο κύκλωμα εμπορίας όπλων και πυρομαχικών από “εγκληματική οργάνωση”

Μετά από επιχείρηση που έγινε σε τρία διαφορετικά σημεία της Αθήνας και του Κερατσινίου, η Ασφάλεια Πατρών εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών.
Συνελήφθησαν ένας 35χρονο ομογενή από την ..
Αλβανία, καθώς και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 55 και 45 ετών αντίστοιχα, ενώ κατασχέθηκαν εννέα πυροβόλα όπλα και 459 φυσίγγια.
Η Ασφάλεια κατάφερε να πλησιάσει το κύκλωμα αξιοποιώντας στοιχεία που είχε στη διάθεσή της και σύμφωνα με τα οποία ο 35χρονος συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα που κατείχε και πωλούσε όπλα και πυρομαχικά.
Άνδρες της, προσποιούμενοι τους ενδιαφερόμενους αγοραστές όπλων, ήλθαν σε επικοινωνία μαζί του και μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις συναντήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, στην πλατεία Αμερικής στην Αθήνα.
Εκείνη τη στιγμή, ο 35χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στην περιοχή των Κάτω Πατησίων, όπου έπειτα από διαπραγμάτευση με τον 45χρονο συνεργό του, συμφωνήθηκε η αγορά επτά πυροβόλων όπλων και 350 φυσιγγίων, έναντι του χρηματικού ποσού των 9.000 ευρώ.
Για την παραλαβή των όπλων και τη σύλληψη των δραστών, οργανώθηκε επιχείρηση από την Ασφάλεια Πατρών, η οποία εξελίχθηκε στο Κερατσίνι. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συναντήθηκαν χθες με τους τρεις δράστες, στη διασταύρωση των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Ταΰγετου.
Στη συνάντησή τους, οι δύο από τους δράστες μετέφεραν από το σπίτι του 55χρονου, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή και παρέδωσαν στους αστυνομικούς επτά πιστόλια και 168 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Τη στιγμή εκείνη επενέβησαν οι υπόλοιποι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους δύο από τους δράστες, ενώ ακολούθησε η σύλληψη του 55χρονου.
http://lykavitos.gr/archives/59695